Argentína: merénylet készült az alelnök ellen, lefújták a mai meccseket

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 10:55
null
Fotó: Twitter/AFA
Csütörtökön Cristina Fernández de Kirchner, Argentína alelnöke ellen kíséreltek meg merényletet végrehajtani – jelentette be az ország elnöke, Alberto Fernández. Másnap az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) kifejezte támogatását és felfüggesztette a péntekre tervezett bajnoki mérkőzéseket.

 

Megállt a futballélet Argentínában, miután csütörtökön az ország alelnöke, Cristina Fernández de Kirchner merénylet célpontja volt. A 69 éves politikus – aki korábban országa első embere is volt – annak köszönheti az életét, hogy a merénylő fegyvere nem sült el. Az elkövetőt azonosították és az eset után azonnal letartóztatták.

Péntek reggel az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) a hivatalos oldalára rakta ki közleményét, amelyben az áll, hogy elutasítják a történteket, valamint felhívják a társadalom figyelmét arra, hogy az erőszak bármilyen formája nem a járható út.

A szövetség ezen felül bejelentette, hogy a péntekre tervezett összes találkozót felfüggesztik. A mérkőzések sorsáról a továbbiakban tájékoztatnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik