Labdarúgás: szinte mindennap gondol Eriksen esetére a dánok csapatkapitánya

Vágólapra másolva!
2021.09.22. 13:50
null
Simon Kjaer (Fotó: AFP)
Szinte mindennap gondol a nyári Európa-bajnokságra és Christian Eriksen újraélesztésére Simon Kjaer, a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

 

„Talán van egy-két nap, amikor nem jut eszembe, de hosszabb szünet nincs. A történtek már a részünkké váltak” – fogalmazott az AC Milan játékosa.

Eriksen június 12-én, az Eb csoportkörében, a Finnország elleni mérkőzés első félidejében összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Kjaer elsőként ért oda barátjához, akit azonnal a megfelelő pozícióba helyezett, majd az orvosi segítség érkezésekor társait összefogva körbeállták Eriksent, hogy a kameráktól és a fotósoktól eltakarják a történéseket. Az Internazionale futballistáját sikerült újraéleszteni.

A 29 éves Eriksent az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát. Egyelőre nem tudni, hogy folytathatja-e a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik