Koronavírus: felfüggesztették a cseh labdarúgó-bajnokságot

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 18:14
null
A koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a cseh labdarúgó-bajnokságot (Fotó: AFP)
A professzionális cseh labdarúgó-bajnokságokat szervező liga közleményt adott ki, amelyben megerősítette: a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben az élvonalbeli és másodosztályú küzdelmeket is felfüggesztették.

 

A koronavírus-járvány második hulláma miatt a cseh kormány veszélyhelyzet hirdetett ki az országban, ennek részeként pedig a sporteseményeket is betiltották. A cseh első és másodosztályt szervező liga ezért rendkívüli ülését tartott, ezen pedig felfüggesztették a két bajnokságot.

Dusan Svoboda, a liga elnöke elmondta, reagálniuk kellett a kialakult helyzetre, és annak érdekében, hogy fenntartsák a fordulók előre meghatározott menetrendjét, felfüggesztették a bajnokságokat. A sportvezető azt is hozzátette, minden bizonnyal a téli szünetet kell majd lerövidíteni, hogy be tudják pótolni a most elhalasztott mérkőzéseket.

A liga emellett azt is bejelentette, hogy tárgyalást kezdeményeznek Andrej Babis miniszterelnökkel, valamint Roman Prymula egészségügyi miniszterrel annak érdekében, hogy olyan feltételeket szabjanak meg, amelyek lehetővé teszik, hogy a profi klubok teljes körű edzésmunkát végezhessenek.

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik