Koronavírus: újabb bajnokság „esett el”, Burundiban sem folytatják

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.14. 15:50
null
Burundiban sem folytatódik a bajnokság (Fotó: AFP)
Ugyan az előző hétvégén még nézők is jelen lehettek a burundi élvonal küzdelmein, a helyi szövetség keddi bejelentése szerint azonnali hatállyal felfüggesztik a ligát, ezzel újabb bajnokság lett a koronavírus „áldozata”.

 

Az FFB közleménye szerint az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) kérésének megfelelően minden futballal kapcsolatos tevékenységet azonnal felfüggesztenek az országban, így a bajnokságból hátramaradó négy fordulót, a kupa elődöntőit és döntőjét sem játsszák már le.

A bajnokság az elmúlt hetekben nézők előtt zajlott, ugyanakkor a labdarúgóknak több egészségügyi szűrésen és vizsgálaton is meg kellett felelniük, csak azok játszhattak, akiknél minden vizsgálat normál értéket mutatott.

A CAF korábbi közleménye arról szólt, tagországaik május 30-áig függesszenek fel minden bajnokságot és kupasorozatot. A határidő esetleges meghosszabbításáról később döntenek.

Az egyelőre nem dőlt el, hogy Burundiban ezzel véget ért-e a bajnokság vagy egy későbbi időpontban még megpróbálják lejátszani a jelen állás szerint elmaradó mérkőzéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik