Bulgária: szuperkupa-győzelemmel hangol az FTC-re a Ludogorec

MTI/TI MTI/TIMTI/TI MTI/TI
Vágólapra másolva!
2019.07.03. 21:46
null
Jody Lukoki a 93. percben biztosította be a Ludogorec sikerét (Fotó: AFP/archív)
Megvédte címét, összességében pedig negyedik alkalommal hódította el a bolgár szuperkupát a Ludogorec Razgrad. A Bajnokok Ligája első selejtezőkörében a Ferencvárossal megküzdő együttes 2–0-ra verte a Lokomotiv Plovdivot.

 

A bolgár bajnok szerdán 2–0-ra múlta felül a kupagyőztes Lokomotiv Plovdiv együttesét: a kongói Mavis Tchibota révén már a negyedik percben vezetést szerzett, majd a végeredményt a holland Jody Lukoki állította be a 93. percben.

Az elmúlt nyolc szezonban bajnok együttes története során negyedszer hódította el a trófeát, idén először pedig megvédte címét.

A BL-selejtező első körében a Ferencváros jövő szerdán fogadja bolgár riválisát, a visszavágót pedig egy héttel később Bulgáriában rendezik. A Ludogorec az elmúlt hat évben háromszor az Európa-liga, kétszer a BL főtábláján szerepelt, tavaly alulmaradt a Vidi FC-vel szemben a BL-selejtezőben, de az El-ben javított és bejutott a csoportkörbe.

BULGÁRIA
SZUPERKUPA
Ludogorec–Lokomotiv Plovdiv 2–0
Ludogorec:
Ivanov – Cicinho, Nedjalkov (Moti, 46.), Grigore, Ikoko – Djakov, Goralski – Lukoki, Marcelinho (Bekalov, 83.), Tchibota – Keserü (Biton, 61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik