Afrika-kupa: sima sikert aratott Szenegál és Algéria

Vágólapra másolva!
2019.06.23. 23:58
null
Győzelemmel indított Szenegál az Afrikai Nemzetek Kupája C-csoportjában (Fotó: AFP)
Az Afrikai Nemzetek Kupája C-csoportjának első mérkőzésén simán legyőzte a szenegáli labdarúgó-válogatott Tanzániát Keita Baldé és Krépin Diatta góljának köszönhetően. Este Algéria szintén 2–0-ra nyert, így ez a két csapat holtversenyben vezeti a kvartettet.

Szenegál már a mérkőzés elején a kapujához szögezte ellenfelét, a gól azonban nem jött össze, miután M'Baye Niang két ziccert is elrontott az első tíz percben. Ám sokáig nem bírta a nyomást Tanzánia, a 28. percben szép támadást követően Keita Baldé volt eredményes (1–0).

A második játékrészben sem történt meglepetés, Szenegál magabiztosan futballozott, s a 64. percben ismét betalált, miután Krépin Diatta szögletet követően óriási bombagólt ragasztott a felső sarokba. A szenegáli csapat a papírformának megfelelően 2–0-ra legyőzte Tanzániát.

A nap záró mérkőzésén Algéria már a szünet előtt döntött, előbb Bunedzsah büntetőből volt eredményes, majd Mahrez megpattanó lövése kötött ki a kenyai kapuban (2–0).



AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, EGYIPTOM
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
C-CSOPORT
Szenegál–Tanzánia 2–0
(K. Baldé 28., Diatta 64.)
Algéria–Kenya 2–0 (Bunedzsah 34. – 11-esből, Mahrez 43.)

Nagyon meg kellett izzadnia Marokkónak a három pontért (Fotó: AFP)
Nagyon meg kellett izzadnia Marokkónak a három pontért (Fotó: AFP)

A tavalyi világbajnokságon is szereplő Marokkó jóval esélyesebbnek számított Namíbia ellen, ám nagyon meg kellett szenvednie a három pontért a Mehdi Benatija által vezetett csapatnak.

Már az első félidőben megmutatkozott, hogy melyik a jobb válogatott, a namíbiai kapus azonban jól állta a sarat, így gól nélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

Namíbia hősiesen védekezett, sokáig úgy is tűnt, hogy egy pontot szerezhet Marokkó ellen, a 89. percben azonban a Hakim Zijes által elvégzett szabadrúgást követően a csereként beállt Itamunua Keimuine balszerencsésen ért bele a labdába, majd a saját kapujába juttatta azt – ezzel az öngóllal nyert 1–0-ra Marokkó.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, EGYIPTOM
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
D-CSOPORT
Marokkó–Namíbia
1–0 (Keimuine 89. – öngól)


A torna teljes programja itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik