TFC: Somália Kubaláék örökében, a Chelsea-játékos példáján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.13. 21:47
Hosszabb cikkben foglalkozik a francia L’Équipe a Ferencvárostól a Toulouse-hoz szerződő brazil labdarúgóval, Somáliával.

Kubala László, Kocsis Sándor, Czibor Zoltán és Somália. Hogy mi a közös bennük? Mind a Ferencváros labdarúgói voltak” – adja meg a felütést a cikk. Arra azonban nem mernek vállalkozni a L’Équipe-nél, hogy megjósolják, a brazil labdarúgó befuthat-e hasonló karriert.Kubala László, Kocsis Sándor, Czibor Zoltán és Somália. Hogy mi a közös bennük? Mind a Ferencváros labdarúgói voltak” – adja meg a felütést a cikk. Arra azonban nem mernek vállalkozni a L’Équipe-nél, hogy megjósolják, a brazil labdarúgó befuthat-e hasonló karriert.

Megemlítik, hogy Somália 22 évesen lett az FTC labdarúgója, és igen sikeres időszakon van túl a zöld-fehéreknél, hiszen Magyar Kupát, Ligakupát és Szuperkupát is nyert a közelmúltban, utóbbiból góllal vette ki a részét, amikor a Videotont 3–0-ra verte meg a Fradi. A TFC-nél abban bíznak, jó ómen lesz, hogy egy ilyen sikeres játékost igazoltak, hiszen a Toulouse nem a trófeahajhászásáról híres.

Somáliát három futballistához hasonlítják, sokoldalúságában Ramireshez, a Chelsea középpályásához, agresszivitásban Blaise Matuidi francia válogatott játékoshoz, míg gyorsaságban N’Jie Clintonhoz, az Olympique Lyon támadójához.

A brazil azt állítja, most már a szűrő pozíciójában érzi a legjobban magát, pedig korábban szélső volt. Nem bűvöli sokszor a labdát, de kiválóan végzi el a feladatát, és kétlábasságát az Újpestnek ballal lőtt bombagólja is mutatja, így a Ligue 1 védőinek is oda kell figyelnie rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik