Mexikó: harapott az „azték kutyák” 121-szeres válogatottja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.06. 18:10
null
Juan Arango harapásának nyoma Jesús Zavala vállán
Megharapta egyik ellenfelét Juan Arango, a mexikói élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Tijuana 121-szeres venezuelai válogatott játékosa.

A Tijuana 12 forduló után vezeti a mexikói első osztályú bajnokságot, ám vasárnap hazai pályán 4–3-ra kikapott a Monterreytől. A vereséget nehezen viselte az éllovas második gólját szerző Juan Arango, aki a lefújás előtti pillanatokban megharapta Jesús Zavalát, a Monterrey középpályását. A 34 éves játékos megbánta cselekedetét.



„Olyat tettem Zavalával, amit nem kellett volna – sajnálkozott a 121-szeres venezuelai válogatott Arango, aki korábban öt évet eltöltött a Mallorcában és a Mönchengladbachban is. – Beszéltem vele a meccs után, és elnézést kértem tőle. Forró hangulatú mérkőzés volt, elvesztettem a fejem. Ez nem vall rám, de sajnos megtörtént. Mezt cseréltünk a találkozót követően, megbeszéltük, lezártuk a témát.”

A játékvezető nem sokkal a harapás után lefújta a mérkőzést, és nem büntette meg Arangót. A meggondolatlan tettet utólag persze még szankcionálhatják, az uruguayi Luis Suárezt például kilenc válogatott mérkőzésre és négy hónapra tiltották el, amiért a tavalyi világbajnokságon megharapta az olasz Giorgio Chiellinit.

A Club Tijuanát 2007-ben alapították, a klub címerében egy kutya látható, a csapat becenevei között megtalálható a „kutyafalka" és „az azték kutyák" is. Xolo Mayor, a Tijuana kabalaállata egy igencsak jó erőben lévő eb, ki tudja, talán ez is közrejátszott Arango kóstoló megmozdulásában.

Xolo Mayor, a Tijuana aranyos és modern kabalaállata (jobbra) a klub egyik rendezvényén
Xolo Mayor, a Tijuana aranyos és modern kabalaállata (jobbra) a klub egyik rendezvényén
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik