Afrika-kupa: Marokkó az Ebola miatt nem rendez 2015-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.16. 14:54
Sajtóhírek szerint a Marokkói Labdarúgó-szövetség az Ebola-járvány veszélye miatt lemondta a 2015. január 17.és február 8. között esedékes Afrikai Nemzetek Kupája megrendezését.

A marokkói szövetség már el is küldte levelét az afrikai kontinentális szövetségnek (CAF), s azt javasolta, töröljék a tornát. ACAF legközelebb november 2-án ülésezik, akkor tárgyalják meg, mi legyen. A marokkóiak reményei szerint a lehetőségek között van a torna egy évvel való elhalasztása, illetve a teljes törlése, utóbbi esetben 2017-ben Líbia helyett Marokkóban lenne a torna.

Egy másik jelentés szerint a CAF elutasította a marokkói javaslatot, ezért az északnyugat-afrikaiak azonnali hatállyal közölték, „a lakosság érdekében lemondanak a torna megrendezéséről.” A CAF emiatt már a 2010-es világbajnokságnak és a 2013-as Afrika-kupának otthont adó Dél-Afrikával kezdett egyeztetni, de Szudán és Egyiptom is jelezte, hogy beugrana. A CAF Marokkó válogatottját és klubcsapatait súlyos szankciókkal fenyegeti.

„Megértjük az afrikai szövetség aggályait, hogy nehéz lenne újraszervezni egy ilyen tornát, de be kell látniuk, hogy most nagyon súlyos a helyzet, még sohasem volt ekkora veszélyben Afrika lakossága” – mondta Mohamed Udzini marokkói sportminiszter.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik