Giggs szürreális startja az MU padján; a Bayern-ölő Real újra előzhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.26. 11:20
A labdarúgó topligákban a hétvégén is teljes fordulóval robognak tovább a csapatok. Angliában újra a Manchester Unitedre szegeződik minden szem Ryan Giggs menedzseri bemutatkozása miatt, míg a spanyoloknál a Real Madrid két Bayern München elleni meccs között egy veszélyes kiscsapattal csap össze. Topliga-beharangozó.

ANGLIA, PREMIER LEAGUEANGLIA, PREMIER LEAGUE

A '92-es osztály készen áll (Fotó: dailymail.co.uk)
A '92-es osztály készen áll (Fotó: dailymail.co.uk)

Megint van miért izgulnia a Manchester United híveinek. Bár a tabella hetedik helyén szerénykedő „vörös ördögöknek" már az El-indulást érő pozíció elcsípéséhez is egy kisebb csodára lenne szükségük, a Norwich elleni szombati találkozónak így is van tétje bőven.

Hogyan tovább?

A David Moyes bukását, majd távozását követően megürülő MU-kispadon Giggs – aki mosolygósan érkezett a szerdai edzésre – csak ideiglenes megoldás: a BBC információi szerint a vezetőség mindenképpen tapasztaltabb trénert akar kinevezni.

A legesélyesebbnek egyelőre Louis van Gaalt és Carlo Ancelottit tartják – előbbi szerződése ráadásul a nyári világbajnokság után lejár a holland válogatottnál, így „szabadon igazolhatóvá válik."

Az új menedzser kinevezésében ismét döntő szava lesz Sir Alex Fergusonnak.

A „kanárik" ellen ülhet le először a kispadra a David Moyest váltó manchesteri ikon, Ryan Giggs. A Paul Scholes, Nicky Butt és Phil Neville támogatta walesi már csak abban reménykedhet, hogy sikerül győzelemmel bemutatkoznia, és legalább a kiesés elől menekülő sárga-zöldeket le tudják nyomni „tanítványai”.

Tovább nehezíti a'92-es osztályéletét, hogy sérülés miatt Nemanja Vidics, Robin van Persie, Patrice Evra és Rafael sem léphet pályára szombaton.

„Egészen szürreális élmény vár ránk. Emlékszem, amikor tizenkét évesen besétáltunk ezen az ajtón, most pedig újra itt vagyunk együtt. Mindent megteszünk, hogy segíthessük szeretett klubunkat a szezon végéig. És hogy mi lesz a nyáron? Ki tudja?” – tette fel a költői kérdést Nicky Butt, az új manchesteri menedzser korábbi csapattársa, jelenlegi segítője.

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA

Kloppék tudják, nincs még vége a szezonnak (Fotó: Reuters)
Kloppék tudják, nincs még vége a szezonnak (Fotó: Reuters)

A németeknél még mindig nem dőlt el a második hely sorsa. A jelenleg a dobogó második fokát birtokló Borussia Dortmund szombaton a negyedik Bayer Leverkusennel csap össze.

„Tudjuk, hogy nincs vége a szezonnak, még mindig vár ránk kilenc begyűjthető pont. Nem fogunk a Leverkusen ellen sem lazítani, a határokat súrolva küzdünk majd az újabb sikerért”– fogadkozott Jürgen Klopp, a dortmundiak vezetőedzője.

A szerdán a BL-ben vereséget szenvedő Bayern München a Werder Brement fogadja, és mivel Pep Guardiola vélhetően most sem a legerősebb csapatát küldi pályára, a brémaiak az előző négy bajnokijából csak egyet megnyerő bajnok ellen bebiztosíthatják helyüket a Bundesligában a következő szezonra – egy győzelemmel biztosan bennmarad Robin Dutt együttese.

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN

CR játszhat, Benzema pihenhet az Osasuna ellen (Fotó: Reuters)
CR játszhat, Benzema pihenhet az Osasuna ellen (Fotó: Reuters)

A Bajnokok Ligájában szerda este a Bayern Münchent 1–0-ra legyőző Real Madridra a hétközi csata után most talán egy könnyebb feladat vár – a blancók a kiesés elől menekülő Osasuna ellen lépnek pályára –, az pedig már csak hab a tortán, hogy mivel a riválisok csak vasárnap játszanak, újra a második helyre léphet Carlo Ancelotti együttese, amelynek egyébként még egy elmaradt meccse is van.

Azért a pamplonaiak ellen sem küldheti a B-csapatot pályára az olasz mester, hiszen legutóbb az Osasuna nem adta könnyen magát, és 2–2-es döntetlent játszott a királyiakkal.

Egy-két változtatást azért biztosan eszközöl a kezdőben a bajorok elleni meccshez képest Ancelotti. A sajtótájékoztatón hallottak alapján Cristiano Ronaldo pályára lép, a kisebb sérülést összeszedő Karim Benzema azonban pihenhet, őt Morata válthatja a kezdőben.

OLASZORSZÁG, SERIE A

Benítez visszatér a San Siróba (Fotó: Reuters)
Benítez visszatér a San Siróba (Fotó: Reuters)

Az olaszok egy Inter–Napoli párharccal kedveskednek nekünk, és bár a két felet jelenleg 12 pont választja el egymástól, ez egy vérbeli rangadó.

A nápolyiak harmadik helye már betonbiztosnak tűnik, a fekete-kékeknek pedig már csak amiatt kell izgulniuk, hogy a negyedik vagy az ötödik hellyel toppannak be az Európa-liga küzdelmeibe.

A találkozónak azért így is van némi pikantériája, hiszen 2010-es milánói menesztése óta először látogat a San Siróba a Napolit edző Rafa Benítez.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
36. FORDULÓ
Április 26. (szombat)
Southampton–Everton 13.45 (Tv:Digi Sport1)
Stoke City–Tottenham 16.00 (Tv:Digi Sport2)
West Bromwich–West Ham 16.00
Fulham–Hull City 16.00
Swansea–Aston Villa 16.00
Manchester United–Norwich City 18.30 (Tv:Digi Sport1)

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
32. FORDULÓ
Április 26. (szombat)
Bayern München–Werder Bremen 15.30(Tv:Eurosport2)
Wolfsburg–Freiburg 15.30
Hoffenheim–Frankfurt 15.30
Hertha BSC–Braunschweig 15.30
Mainz–Nürnberg 15.30

Leverkusen–Dortmund 18.30(Tv:Eurosport2)

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
35. FORDULÓ
Április 26. (szombat)
Granada–Rayo Vallecano 16.00
Getafe–Málaga 18.00
Real Madrid–Osasuna 20.00(Tv:Sport2)
Betis–Real Sociedad 22.00 (Tv:Sport2)

OLASZORSZÁG, SERIE A
35. FORDULÓ
Április 26. (szombat)
Bologna–Fiorentina 18.00 (Tv:Sport Klub)
Inter–Napoli 20.45 (Tv:Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik