Brazília: visszavonul minden idők leggólerősebb kapusa

Vágólapra másolva!
2014.04.04. 10:09
null
Rogério Ceni bejelentette a visszavonulását (Fotó: Reuters)
Bejelentette a visszavonulását minden idők leggólerősebb kapusa, Rogério Ceni. A brazil élvonalbeli Sao Paulo veterán kapuvédője a szezon végén szögre akasztja a cipőjét.

„A szezon végén már tényleg abbahagyom, nem játszom többet – utalt csütörtöki sajtótájékoztatóján Rogério Ceni arra, hogy decemberben is vissza akart vonulni, ám akkor még egy esztendővel hosszabbított a Sao Paulóval. – Ez az utolsó évem profi futballistaként. Jobban érzem magam, mint tavaly ilyenkor. Vannak kisebb fájdalmaim, de ez is része a sportnak."

Rogério Ceni kiváló védései mellett rúgótechnikájáról vált ismertté: a 41 éves kapus több mint 1100 meccsen lépett pályára a Sao Paulo színeiben és 114 gólt szerzett szabadrúgásokból és tizenegyesekből.

A veterán kapusnak ez a 23. szezonja a Sao Paulónál, a klubbal háromszoros országos bajnok és háromszoros állami bajnok lett, nyert klub-vb-t, két Libertadores-kupát és Copa Sudamericanát. Hatszor választották meg a brazil bajnokság legjobb kapusának, kétszer az év játékosa lett Brazíliában.

A válogatottban inkább tartalékkapusként számítottak rá, 16 meccsen lépett pályára. 2002-ben világbajnok lett, 1997-ben pedig Konföderációs Kupa-győztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik