Svédország: a női kapitány szerint sértő Ibra nyilatkozata

Vágólapra másolva!
2013.12.27. 11:32
Pia Sundhage, a svéd női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya felháborodva olvasta Zlatan Ibrahimovic nyilatkozatát arról, hogy szerinte vicces összehasonlítani a női és a férfi labdarúgást, és hogy Svédországban túl sokat képzelnek a játék női változatáról.

„Ibrahimovic nyilatkozatának stílusa sértő a női labdarúgás szereplőire nézve. Unalmas és szomorú a svéd futball számára, hogy a férficsapat kapitánya ilyeneket mondhat – nyilatkozta az STV-nek Sundhage. – Az egyik pillanatban még azt mondja, hogy fantasztikusak vagyunk, aztán meg arról beszél, hogy kerékpárral kellene járnunk. Összevissza változtatja a véleményét, ami nagyon rosszul sül el."

A kerékpáros motívum nem véletlenül jött elő, Ibrahimovic ugyanis azután nyilatkozott a női labdarúgásról, hogy a futballszövetség évadzáró gáláján az idén válogatottsági rekordot döntő Anders Svensson Volvót kapott ajándékba, míg a nőknél az ugyanezt a dicsőséget elérő Therese Sjögran üres kézzel távozott. Az esetet pedig hatalmas felháborodás követte Svédországban.

„Azt megértem, amikor azzal jön, hogy a férfiak játéka nagyobb bevétellel kecsegtet, de itt a tisztelet a lényeg, ugyanazt csináljuk mindannyian: futballozunk. Persze a női és a férfi labdarúgást kár is összehasonlítani" – mondta az edzőnő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik