Edzősors: Capello már a visszavonuláson töri a fejét?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.04. 16:38
null
Capello előretekint, már a visszavonuláson gondolkodik? (Fotó: Reuters, archív)
A hírek szerint a visszavonuláson töri a fejét Fabio Capello, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – számolta be róla egy olasz rádióállomás. A 67 éves szakvezetővel szerződést szeretne hosszabbítani az orosz szövetség (RFU), ám ő egyelőre ódzkodik ettől.

 

„Nehéz volt a kvalifikációs sorozat, erős csapatokkal kellett megmérkőznünk, mint például Portugália – idézi a gazeta.ru Fabio Capellót. – Nagyszerű eredmény, főleg annak tekintetében, hogy 2018-ban Oroszország rendezi a vb-t. Szeretem az új kihívásokat, ezek fontosak számomra. Ugyanakkor úgy érzem, közel állok a visszavonuláshoz."

Eme szavaknak természetesen nem örülnek az orosz szövetségnél. Az RFU új, a 2018-as oroszországi világbajnokság végéig szóló kontraktust kínált Capellónak, akinek ügynöke rendben találta a szerződéstervezetet, ám a dolog nem ilyen egyszerű.

Anatolij Vorobjov, az RFU főtitkára elismerte, hogy a Capellóval való hosszabbítás az elsődleges céljuk. A megegyezés a főtitkár szerint már korábban megszületett, és úgy terveztek, hogy október 15-én aláírják a papírokat is, ám ez azóta sem történt meg. Hogy miért? Azt maga Capello fejtette ki.

„Nagyon örülök, hogy az orosz szurkolók is azt szeretnék, hogy én irányítsam a nemzeti csapatot a jövőben. De nem tervezhetek nagyon hosszú időre, egyelőre csak a mostani feladatokra koncentrálok. Higgyék el, ez nem a pénzről szól. Találkoznom kell Vitalij Mutko sportminiszterrel, hogy megvitassuk a részleteket, csak ezután döntök" – mondta a 67 éves olasz tréner.

A gazeta.ru szerint november ötödikén találkoznak a felek Capello 2014 nyarán lejáró szerződésének meghosszabbításával kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik