Ligue 1: a Marseille nyert, csúszik Ibráék bajnoki ünnepe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.04. 22:11
A Marseille André-Pierre Gignac duplájával 2–1-re legyőzte a Bastiát a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 35. fordulójának szombati játéknapján, és ezzel megerősítette pozícióját a második helyen. Az esti programban a Lille 4–2-re kikapott Toulouse-ban, BL-álmai szertefoszlóban.

A Marseille győzelme egyben azt is jelenti, hogy a listavezető Paris Saint-Germain nem lehet bajnok esetleges vasárnapi sikerével; Ibrahimovicéknak legalább még egy hetet várniuk kell a koronázásra.

A Marseille kilenc forduló óta veretlen, zsinórban harmadszor nyert, igaz, közel 700 perc után gólt kapott a bajnokságban. Gignac mindkét gólját Mathieu Valbuena készítette elő.

Az esti programban az eddigi sereghajtó Troyes, valamint a szintén a bennmaradásért hajtó Sochaux a győzelmével kissé átrendezte az alvéget. Odafent a Lille kénytelen volt elbúcsúzni ötös veretlenségi sorozatától – a Toulouse-ban hagyott három pont nagyon hiányozhat majd a harmadik BL-kvótáért zajló versenyben. A bajnok Montpellier véget vetett hármas vereségsorozatának.

Egy mondat a másodosztályból: az éllovas Monaco szombaton hazai pályán 1–0-ra kikapott a Caentól, így továbbra sem tudta biztossá tenni visszakapaszkodását az élvonalba.

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
35. FORDULÓ

Szombati mérkőzések
Marseille–Bastia 2–1
(Gignac 12., 81., ill. Thauvin 46.)
Reims–AC Ajaccio 1–1 (Mandi 36., ill. Mutu 24.)
Toulouse–Lille 4–2 (Ben Yedder 20., Didot 32., Braaten 56., Ben Baszat 90., ill. Basa 38., S. Kalou 49.)
Sochaux–Lorient 1–0 (Privat 30.)
Montpellier–Brest 2–1 (Estrada 10., S. Camara 74. – 11-esből, ill. Raspentino 20.)
Troyes–Evian TG 1–0 (Bahebeck 78.)

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik