Fogadási botrány: Sebőkék több csapattársát megnevezte a román sajtó

Vágólapra másolva!
2013.02.06. 07:38
Tegnap már beszámoltunk arról, hogy a román sajtó Sebők Vilmost és Miriuta Vasilét is megnevezte azon játékosok között, akik a gyanújuk szerint tudtak a német Cottbus 2000-es évek elején manipulált meccseiről. A prosport.ro ma újabb nevekkel jelentkezett és a 2002 őszi Bayern–Cottbus (3–1) meccs mellett egy másik, a gyanú szerint ugyancsak manipulált meccset is megnevezett.

A Nemzeti Sport korábban már beszámolt arról, hogy a cottbusiak 2001–2002-es idényben lejátszott Hertha elleni meccse – Hertha BSC–Energie Cottbus 2–3, a Cottbus összeállítása: Piplica – Kaluzny, Sebők V., Da Silva, Termina (Scherbe) – Reghecampf, Akrapovic, Thielemann, Kobylanski – Topic (Helbig), Labak (Brasilia) – is manipulált lehetett. Ezt erősítette meg most a prosport.ro is, a vezető román sportoldal öt játékost nevezett meg, akik tudtak az ügyről.

A már korábban gyanúba kevert Laurentiu Reghecampf és a két magyar válogatott, Miriuta Vasile és Sebők Vilmos mellett a bosnyák kapust, Tomislav Piplicát és a benini középpályást, Moussa Laoundijt nevezték meg. Érdekesség ugyanakkor, hogy Miriuta sem a Hertha–Cottbus, sem a korábban megjelölt Bayern–Cottbus – a Cottbus így állt fel: Piplica – Kaluzny, Da Silva, Beeck, Berhalter – Reghecampf (Thielemann), Schröter, Akrapovic, Latoundji – Ro. Vágner (Jungnickel), Rink (Juskowiak) – meccsen nem játszott, míg Latoundij csak a Bayern ellen, Sebők pedig csak a Hertha ellen volt pályán a két találkozó közül (Piplica és Reghecampf mindkét meccsen játszott).

A prosport.ro a Herthából Josip Simunicot nevezi meg, aki állítólag kapcsolatban állt Piplicával, és a gyanú szerint a nemzetközi fogadási botrányba már korábban belekeveredő horvát Sapina testvérek (Ante és Milan Sapina) berlini kávézójában egyeztethettek. Más kérdés, hogy a Hertha horvát védője sem játszott azon a bizonyos Cottbus elleni találkozón.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik