FIFA-Aranylabda: Cristiano Ronaldo magára szavazna

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.11.05. 19:50
Cristiano Ronaldo azt mondta, ha tehetné, saját magára voksolna a legjobb labdarúgót megillető FIFA-Aranylabda szavazáson.

A Real Madrid portugál támadója, aki a France Football kedden megjelenő számában nyilatkozott, eddig egyszer, 2008-ban érdemelte ki az elismerést. Azóta háromszor is nagy ellenlábasa, a Barcelonát erősítő Lionel Messi győzött a szavazáson, amelyen 2011 óta a szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai és szakújságírók vesznek részt.

„Ha lehetne, saját magamra szavaznék, és hiszem, hogy minden játékos így tenne – jelentette ki a francia szaklapnak Ronaldo, aki a portugál válogatott csapatkapitányaként szavazásra jogosult. – Az viszont biztos, hogy valamelyik Real Madrid-futballistára adom a voksomat."

Ami a legjobb trénert illeti, Ronaldo nem hagyott kétséget afelől, hogy nála honfitársa, a Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho a nyerő. A csatár egyúttal kijelentette, hogy „fárasztja" mindenfajta hasonlítgatás Messivel, és megítélése szerint rivalizálásukat csak a sajtó provokálja.

„Olyan játékos, aki nagy tiszteletet érdemel, nincs vele semmilyen problémám – mondta, majd a gondolatsort ezzel zárta rövidre: – Nem szeretem, ha bármely más futballistával összevetnek."

Ronaldo az interjúban cáfolta, hogy túlságosan egyénieskedő lenne, és a médiát okolta azért, hogy egy önző játékos képe alakult ki róla.

„A túlzott alázat nem jó dolog – jelentette ki ugyanakkor, egyúttal hangoztatva: – Nem a pénzért vagyok labdarúgó, hanem mert szenvedélyesen szeretek futballozni, és imádom a futballmezt."

A FIFA-Aranylabda szavazás három idei dobogósának nevét november 29-én hozza nyilvánosságra a világszövetség, majd a győztest január 7-én jutalmazzák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik