Tévez: Hívtam Batistát, de nem vette fel

Vágólapra másolva!
2011.05.19. 23:16
null
Hiába az FA-kupa és a remek forma, Tévez nem kell Batistának (Fotó: Action Images)
Carlos Tévez szinte biztos benne, hogy a nyáron hazai környezetben nem léphet pályára a Copa Américán. A Manchester City csatára elsősorban azért neheztel az argentin labdarúgó-válogatottat irányító Sergio Batistára, mert a szakember arra sem veszi a fáradságot, hogy közölje vele, miért mellőzi őt.

A 27 éves Tévez nagyszerű szezont tudhat (lassan) maga mögött, a Bajnokok Ligájába vezette a Manchester Cityt, amellyel a múlt hétvégén megnyerte az FA-kupát, a Premier League-ben pedig egy fordulóval a vége előtt a szintén 21 találatnál járó Dimitar Berbatovval holtversenyben vezeti a góllövőlistát.

Ez is kevés azonban ahhoz, hogy meghívót kapjon az argentin válogatottba. Az albiceleste szövetségi kapitánya, Sergio Batista ugyanis azóta nem vesz róla tudomást, hogy Tévez a brazilok elleni tavaly őszi felkészülési mérkőzést kihagyta, néhány nap múlva viszont pályára lépett a Cityben. Batista tagadja, hogy Tévez előtt zárva lenne az ajtó, a csatár azonban ezt másként látja.

„Egy ideje már tudom, hogy nélkülem rendezik meg a Copa Américát – nyilatkozta Tévez az Olénak. – Látva, hogy minden szóba jöhető játékost megnézett személyesen, de hozzám nem jött el, tiszta lett a kép. Mindezek tetejébe még csak fel sem hívott. Én hívtam, de nem vette fel... Sok dolog mondatja azt velem, hogy nem leszek ott.”

„Reménykedtem és még mindig reménykedem benne, hogy magyarázatot ad. Csak ebben, ugyanis tiszteletben kell tartani az edző véleményét. Ha szakmai okai vannak, elfogadom, nem tehetek semmit, de tudni akarom, miért van így.”

Tévezt leginkább az dühíti, hogy Batista nem közölte vele személyesen a mellőzésének okát, szerinte ez egy szövetségi kapitánytól felháborító viselkedés.

„Így kellene ezt intézni. Ha már ő a szövetségi kapitány, hívjon fel és mondja azt, hogy »Azért nem kapsz meghívót, mert nem akartál játszani Brazília ellen.« Erre én azt felelném, hogy »Ismersz engem, így tudhatod, hogy soha nem tennék ilyet, de oké, elfogadom a véleményed, köszönöm, hogy felhívtál, sok szerencsét!«. Pályafutásom során még egy szövetségi kapitánnyal sem jártam így.”

A Copa Américát július 1. és 24. között rendezik Argentínában, de könnyen lehet, hogy Tévez idénye a Manchester City Bolton elleni bajnokijával zárul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik