Fogadási botrány: Sapina legfeljebb 1.7-es szorzójú meccseket játszott meg

Vágólapra másolva!
2011.04.12. 09:35
Most már nyílt lapokkal játszik az európai fogadási csalási botrány bochumi perének első számú vádlottja, Ante Sapina. A horvát férfi csütörtökön és hétfőn is részletesen beszélt viselt dolgairól – magyar érintettségű mérkőzésekről azonban még mindig nem szólt.

A 35 éves Sapina elárulta, legfeljebb 1.7-es szorzójú eseményekre fogadott. Azt mondta, a biztosan manipuláltnak gondolt mérkőzések közül minden harmadik-negyedik félresikerült a csalók szempontjából. Öt csillaggal jelölték a tuti tippeket, ezeken a találkozókon a kapus mellett három védőt és egy középpályást is sikerült lefizetni.

Sapina kedvencei azok a találkozók voltak, amelyeken a játékosok saját vereségükre fogadtak. Azt viszont tagadta, hogy egy jól működő szervezetet irányított volna – az együttműködő csalók gyakran átverték egymást, de így is megérte összejátszani.

Az elmúlt tárgyalási napokon az ügyészséggel együttműködő – és ezért valószínűleg enyhébb büntetést kapó – Sapina több ügyről részletesen beszélt: a boszniai NK Travniknak, mint arról beszámoltunk, kifejezetten a fogadási maffia szervezett nyári svájci edzőtábort (és ennek során szinte minden meccsét manipuláltak), a szintén bosnyák játékvezető, az örökre eltiltott Novo Panic karrierjét pedig megvesztegetéssel segítették elő az UEFA-nál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik