Skócia: edzője szerint nem baj, ha a szurkolóké lesz a Rangers

Vágólapra másolva!
2010.03.29. 20:20
Walter Smith, a skót labdarúgó-bajnokságot vezető Rangers menedzsere úgy véli, klubja olyan pénzügyi helyzetben van, hogy a szurkolói szövetség vételi ajánlatát sem szabad gondolkodás nélkül elvetnie.

„A modell jól működik Európa nagy klubjainál, érdekes lenne megfigyelni, hogyan alkalmazható Skóciában" – mondta a szurkolói tulajdonlásról Walter Smith, a Rangers szakvezetője, aki január óta munkaszerződés nélkül látja el feladatát a 31 millió fontos adósság terhe alatt nyögő glasgow-i futballklubnál.

Smith úgy véli: a 19. században kialakult brit modell, vagyis hogy a „város legmódosabb üzletembere irányítja a város futballcsapatát", jól működött, de a 21. század elején érdemes lenne valamelyest továbbfejleszteni.

David Edgar, a Rangers-szurkolók szövetségének szóvivője aláhúzta: az általa képviselt szervezet vételi ajánlatán még javában dolgoznak, és bár ígéretes tárgyalások folynak a klubbal és a szurkolók mögé állítani tervezett befektetőkkel, részleteket korai lenne felfedni.

Mint arról beszámoltunk, a brit munkáspárti kormány tanulmányozza annak lehetőségét, hogy előírja a futballkluboknak a szurkolói szervezetek tulajdoni hányadhoz juttatását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik