Norvégia: a játékvezető elismerte, ki kellett volna állítania Kovácsot

Vágólapra másolva!
2010.03.15. 15:46
Elismerte hibáját Per Ivar Staberg játékvezető, aki az Odd Grenland–Stabaek norvég labdarúgó bajnoki mérkőzésen működött közre.

Az összecsapás 19. percében egy pontrúgásnál Kovács Péter könyöke eltalálta a Stabaek izlandi védőjének, Bjarni Eiríkssonnak az arcát.

Kovács korábban azt nyilatkozta, hogy csak véletlen baleset volt, és a játékvezető is így látta. Staberg azonban a visszajátszások megtekintése alapján már máshogy vélekedik.

„Valóban azt mondtam akkor Kovácsnak, hogy nem láttam semmilyen szabálytalanságot. Nem jó ilyet visszanézni, főleg ha az ember érintett is benne, de be kell látnom, hogy piros lapot kellett volna adnom."

A harstadi játékvezető (aki 2003 és 2007 között FIFA-kerettag is volt) elárulta, hogy szinte végig Kovácsék párosát figyelte, ám abban a pillanatban, amikor a könyöklés történt, éppen másfelé figyelt.

„Ha végig látom az esetet, biztosan piros lapot adok, főleg a lassítások megtekintése után" – fejezte be nyilatkozatát Staberg, aki hozzátette, hogy sajnálja az esetet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik