David Beckham játékos-pályafutása után MLS-klubba fektetne

Vágólapra másolva!
2009.03.10. 14:27
Angol források szerint David Beckham azt tervezi, hogy pályafutása befejeztével futballklubba fekteti pénzét. Az angol válogatott játékos állítólag egy MLS-ben érdekelt csapatot vásárolna meg.
A Beckham család Észak-Amerikában képzeli el a jövőt
Fotó: Imago
A Beckham család Észak-Amerikában képzeli el a jövőt
A Beckham család Észak-Amerikában képzeli el a jövőt
Fotó: Imago
A Beckham család Észak-Amerikában képzeli el a jövőt

A középpályás nemrégiben egyezett meg a Los Angeles Galaxyvel, hogy a szezon végéig az olasz AC Milan játékosakét futballozik, majd visszatér kaliforniai klubjához. Ám úgy tűnik, hogy a játékos hosszú távon is Észak-Amerikában képzeli el az életét.

„Megvan hozzá a jogom, hogy MLS-franchise-t vásároljak a pályafutásom után, és azt hiszem, meg is fogom tenni ezt a lépést, miután befejeztem a labdarúgást” – mondta a játékos.

Beckham indoklása szerint a labdarúgás fejlődése az Egyesült Államokban töretlen, egy ilyen feladatkört bizonyosan élvezne, és az sem utolsó szempont, hogy családja az „angyalok városában” szeretne maradni.

Egy MLS-csapat beindítása mindenesetre nem kis pénz. A BBC információi szerint a Seattle Sounders tulajdonosának, a filmrendező-producer Joe Rothnak 40 millió dollár kellett letennie az asztalra, hogy a 2009-es szezonban együttese csatlakozhasson a bajnoksághoz, míg egy új stadion építése körülbelül 100 millió dolláros összeget tesz ki.

A Seattle lesz egyébként az MLS 15. együttese, ám 2010-től tagja lesz a Philadelphia is, és a következő évben két csapat is csatlakozna az elithez (Vanouver, Ottawa, Portland és St. Louis városait emlegetik az esélyesek között). Beckhamnek tehát több helyütt is megvan a lehetősége a cselekvésre, mi több, állítólag a Los Angeleshez közeli San Diego és Las Vegas is érdeklődik a futball európai változata iránt.

Beckhamnek amúgy van mit a tejbe aprítania, friss hírek szerint ő az MLS legjobban fizetett játékosa: 6.5 millió dollárt keres évente, és ez több mint 4.3-szorosa az átlag MLS-keresetnek (természetesen a szponzoroktól kapott és a reklámok után járó pénzek ezen összegen kívül értendők).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik