Amavisca vezérletével Egerben parádéztak a Real Madrid klasszisai

Vágólapra másolva!
2009.03.01. 16:30
Közönségszórakoztató játékkal, José Emilio Amavisca showműsorával nyerte meg a Real Madrid öregfiúkcsapata az egri Grupo Milton-kupa nemzetközi jótékonysági teremlabdarúgó-torna szombati napjának küzdelmeit.
Puskás-mezben lépett pályára a Real Madrid
Fotó: Szántó György
Puskás-mezben lépett pályára a Real Madrid
Puskás-mezben lépett pályára a Real Madrid
Fotó: Szántó György
Puskás-mezben lépett pályára a Real Madrid

Az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban szép számú nézősereg várta a résztvevőket, akik között délelőtt, a felnőtt-torna keretében környékbeli települések csapatai mutatták be tudásukat, és végül Egerszalók, valamint Füzesabony együttese került be a vasárnapi fináléba.

Nagy sikert aratott az egri és a BVSC-fiatalok gyermekfoci-bemutatója is, de az igazi show délben kezdődött, amikor az öregfiúktorna első találkozóját, a Real Madrid–Ferencváros meccset rendezték. Előtte a jelenlévők Puskás Ferenc emléke előtt tisztelegtek, majd jött a rangadó, melyen 2–2-ig jól tartotta magát a Fradi, ám végül az egyaránt kétgólos Geni és Juanma, valamint a szintén gólt szerző és remekül mozgó Amavisca vezérletével 5–2-re a „királyi gárda” győzött. Érdekesség, hogy Amavisca öngólt is vétett, a zöld-fehérek másik találata pedig Szenes nevéhez fűződött.

Nem sokáig pihenhetett az FTC, mert jött az MTK elleni örökrangadó, és a fordulatos összecsapást végül 7–6-ra a kék-fehérek nyerték meg.

A Real aztán a Hungária körútiaknak sem kegyelmezett, bár öt perccel a befejezés előtt csak 2–1-re vezettek a madridiak. A végén azonban zsinórban négyszer is eredményesek voltak, így 6–1-re múlták felül riválisukat. Amavisca mesterhármast ért el, rajta kívül Geni és Velasco, valamint az öngóllal „jeleskedő” (igaz, a spanyolok kapujába is betaláló) Nagy Sándor révén alakult ki a végeredmény.

A meccs után megtelt nézőkkel a küzdőtér, a Real játékosai és vezetői ugyanis autogramot osztogattak, és fotózkodni is lehetett velük, ezt pedig természetesen kihasználták a rajongók.

Mielőtt az öregfiúktorna B-csoportjának csapatai is megkezdték volna a küzdelmeket, a Grupo Milton Team és a Gabora Team játszott gálamérkőzést, többek között Leó, Hrutka János, Hegyi Iván és Farkasházy Tivadar részvételével.

Ezt követően csapott össze egymással a B-trió, és itt jóval kiegyensúlyozottabb volt a küzdelem, két mérkőzés is hatméteresekkel dőlt el. Végül a Bp. Honvéd bizonyult a legjobbnak, megelőzve a Tatabányát és a Pécset.

Ami a helyosztókat illeti, az ötödik helyen a Ferencváros, a harmadikon a Tatabánya zárt, a nap fénypontjaként pedig jöhetett a döntő Puskás Ferenc két egykori csapatának részvételével.

A Real Madrid ezen a találkozón sem adott esélyt ellenfelének, és végig vezetve, 6–2-re diadalmaskodott a Bp. Honvéd ellen, megnyerve ezzel a viadalt. Amavisca ismét három gólt szerzett, Rubio kettőt, Morales pedig egyet. A kispestiektől a végül a torna legjobb mezőnyjátékosának választott Kenesei Zoltán, valamint Csehi Tibor iratkozott fel a góllövők közé.

A legjobb kapusnak Contrerast (Real Madrid) ítélték, a gólkirály pedig Amavisca lett hét találattal. Vasárnap újabb öregfiúktornát rendeznek, amelyen már nem vesz részt a Real Madrid, de a spanyol sztárcsapat 12.40-kor még játszik egy bemutató mérkőzést a Grupo Milton Team ellen.



A Grupo Milton-kupa zárónapján már csak „tétnélküli” meccset játszott az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban a Real Madrid öregfiúk együttese, amely ezúttal is látványos játékkal rukkolt elő. A vasárnapi szenior tornát a Siófok, a felnőtt viadalt pedig az Egerszalók gárdája nyerte.

GRUPO MILTON-KUPA, ÖREGFIÚKTORNA

A-CSOPORT
Real Madrid–Ferencváros 5–2
Ferencvárosi–MTK 6–7
Real Madrid–MTK 6–1

B-CSOPORT
Bp. Honvéd–Tatabányai Bányász 5–5 – hatméteresekkel: 1–2
Tatabányai Bányász–Pécs 2–2 – hatméteresekkel: 2–1
Pécs–Bp. Honvéd 7–10

HELYOSZTÓK
Öregfiúktorna, az 5. helyért: Ferencváros–Pécs 5–4
Öregfiúktorna, a 3. helyért: MTK–Tatabánya 4–4 – hatméteresekkel: 3–4
Öregfiúktorna, döntő: Real Madrid–Bp. Honvéd 6–2

A VASÁRNAPI EREDMÉNYEK

Felnőtt torna, döntő
Egerszalók–Füzesabony 3–3, büntetőkkel: 2–1
Öregfiúk torna, döntő
Siófok–Eger SE 5–5, büntetőkkel: 4–3
Bemutató mérkőzés
Real Madrid C. F. – Grupo Milton Team 11–2
G: Velasco 4, Amavisca, Morales, Juanma 2–2, Rubio, ill. Berettyán P., Deli G.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik