László szerint játékosai a hét piros lap ellenére nem „rossz fiúk”

Vágólapra másolva!
2008.12.31. 14:12
László Csaba, a skót élvonalban 4. helyen álló Hearts menedzsere éles hangú kritikát fogalmazott meg a Daily Record című brit lap által idézett nyilatkozatában, azt követően, hogy a szövetség elutasította csapata fellebbezését, Marius Zaliukas hétvégi kiállítása miatt. László visszutasítja a csapatára ráragadt bélyeget, miszerint „rossz fiúkból” álló társaság a Hearts, melynek játékosai már hét piros lapot kaptak a szezon során.
László Csaba szerint nem durvák a játékosai
Fotó: Action Images (archív)
László Csaba szerint nem durvák a játékosai
László Csaba szerint nem durvák a játékosai
Fotó: Action Images (archív)
László Csaba szerint nem durvák a játékosai

A Hearts, amint már beszámoltunk róla hétvégén 1–0-ra kikapott az Aberdeen vendégeként a skót bajnokság 20. fordulójában (a csapat magyar kapusa Balogh János végigjátszotta amérkőzést) és a találkozón Iain Brines játékvezető ütés miatt kiállította a litván Marius Zaliukast, akinek ez már a második piros lapja volt a szezonban.

A Hearts fellebezett a szövetségnél a kiállítás miatt, de azt elutasították. László Csaba ezt követően nyilatkozott a Daily Record hasábjain.

„A játékosom nem szándékosan ütötte meg Lee Millert, ezt jól mutatják a videófelvételek, ezért nyújtottunk be fellebbezést, hogy töröljék a piros lapot és az ezzel járó eltiltást, a szövetség azonban meg sem tekintette a felvételt” – nyilatkozta László, miután elutasították csapata fellebbezését.

László kifogásolta Zaliuskas korábbi, Celtic elleni kiállítását is, mert akkor pedig a sértett játékos lesen állt a szakember szerint, tehát már rég meg kellett volna állítani az akciót.

A szakvezető visszautasította azokat a vádakat, miszerint játékosai túl durvák, és ezért kaptak már hét piros lapot az idény során.

„Más csapatokból is állítottak ki játékosokat, nem érdemes túl nagy ügyet csinálni ebből. Nem tartom durvának a fiúkat. Sajnos a mi meccseinken sokkal hamarabb nyúlnak a piros laphoz a bírók, mert visszaesőnek tekintik a csapatot, holott több kiállítás jogtalan volt” – mondta László.

A szakember hozzátette, tanultak a kiállításokból és biztos benne, hogy a Hibernian elleni szombati bajnokin egyik játékosa sem kap piros lapot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik