Holland átigazolási rekordért szerződteti az Ajax Sulejmanit

Vágólapra másolva!
2008.07.05. 00:51
Az Ajax Amsterdam együttese holland átigazolási rekordot készül dönteni, miután megegyezett a Heerenveen vezetőségével Miralem Sulejmani átigazolásáról. A játékos több mint tizenhat millió euróért csatlakozhat a piros-fehérekhez.
Sulejmani új rekordért távozik Amszterdamba
Sulejmani új rekordért távozik Amszterdamba
Sulejmani új rekordért távozik Amszterdamba
Sulejmani új rekordért távozik Amszterdamba

A tárgyalások már folynak egy ideje, és a holland csapat most hivatalos honlapján jelentette be, hogy 16.25 millió eurót (12 .8 millió fontot) ad Miralem Sulejmaniért.

A korábbi holland átigazolási rekord szintén egy, az Ajax és a Heerenveen között végbement ügylethez köthető. Klaas-Jan Huntelaaréert 9 millió eurót fizetett ki annak idején az amszterdami vezetés.

Sulejmanit az európai futball egyik legtehetségesebb fiatal játékosaként tartják számon, aki így a következő szezonban már egy nagycsapatban bontogathatja szárnyait.

A 19 éves játékos 2006 óta játszik a holland bajnokságban, az Eredivisiében, és a legutóbbi szezonban harmincnégy mérkőzésen lőtt tizenhat góljával csapata egyik meghatározó egyéniségévé nőtte ki magát.

Johan Cruyfftól – a korábbi Ajax-legendától – a 2007/08-as szezon végén átvehette a holland liga legnagyobb tehetségének járó díját, és bemutatkozott már hazája, Szerbia nemzeti válogatottjában is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik