Sven-Göran Erikssont kinevezték mexikói szövetségi kapitánynak

Vágólapra másolva!
2008.06.04. 00:49
Sven-Göran Erikssont nevezték ki a mexikói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. A Manchester Citytől távozó szakember a márciusban menesztett Hugo Sanchez örökébe lép a közép-amerikai ország kispadján.
A Citynek nem kellett, Mexikónak igen
Fotó: Action Images
A Citynek nem kellett, Mexikónak igen
A Citynek nem kellett, Mexikónak igen
Fotó: Action Images
A Citynek nem kellett, Mexikónak igen

Sven-Göran Eriksson az új mexikói szövetségi kapitány. Nem meglepő, az esetet már gyakorlatilag nyílt titokként kezelte a nemzetközi sajtó. Kedd délelőtt azonban a svéd szakember Mexikóvárosba utazott, ahol az utolsó részletekben is megegyezett a mexikói szövetséggel.

A 60 éves edző a 2010-es világbajnokság végéig írt alá. Feladata természetesen a válogatott (csúnya magyarsággal) kijuttatása a dél-afrikai világbajnokságra. Eriksson a kilencedik külföldi szakember lesz a mexikói válogatott élén.

Eriksson azt a Hugo Sanchezt váltja a kispadon, akit márciusban rúgtak ki, miután vezérletével az igen tehetségesnek tartott mexikói U23-as csapat nem jutott ki a pekingi olimpiára.

A szakember érkeztéig az eddig is megbízott kapitányként tevékenykedő Jesus Ramirez trenírozza a válogatottat. Ramirez nagy valószínűséggel marad Eriksson segítője.

A mexikói csapat következő mérkőzése június 5-én Argentína ellen lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik