Détáriék ismét legyőznék a brazilokat, ezúttal gálamérkőzésen

Vágólapra másolva!
2008.04.04. 15:16
Újabb győzelemre készülnek az 1986-os brazilverők. Alig több mint 22 ével ezelőtt a Népstadionban Détári már az 5. percben megszerezte a vezetést a magyar válogatottnak a brazilok ellen, majd a második félidőben Kovács Kálmán növelte az előnyt. A végeredményt a 73. percben Esterházy Márton állította be. Így verte 1986. március 16-án a magyar válogatott 3–0-ra Brazília legjobbjait. Most mindhárman újabb győzelemre készülnek, ezúttal gálamérkőzésen vernék meg a dél-amerikaiakat, mégpedig a Honvéd Champions színeiben.
Döme április 26-án a Bozsik-stadionban játszhat a brazilok ellen
Imago
Döme április 26-án a Bozsik-stadionban játszhat a brazilok ellen
Döme április 26-án a Bozsik-stadionban játszhat a brazilok ellen
Imago
Döme április 26-án a Bozsik-stadionban játszhat a brazilok ellen

Az 1994-es világbajnok brazil válogatott tagjaiból összeállított BrazilMasters ’94 április 26-án a Bozsik-stadionban játszik gálamérkőzést a Honvéd 1984-es és 1993-as bajnokcsapataiból erre az alkalomra verbuvált Honvéd Champions együttesével.

A magyar csapatnak két vendégjátékosa lesz: Lothar Matthäus, korábbi magyar szövetségi kapitány, az 1990-ben világbajnokságot nyert német válogatott csapatkapitánya, valamint egy azon szerencsés olvasónk, aki elküldi jelentkezését a http://brazilmasters94.fanzone.hu/ oldalon, és kiválasztásra kerül.

Détári Lajos világválogatottként jól ismeri a gálamérkőzések hangulatát, és szerinte fel kell készülniük a találkozóra, mert a brazilok remek erőben vannak.

„Egy ilyen gálán jó játékkal és győzelemmel kell kiszolgálni a nézőket. Frissek, fiatalosak a BrazilMasters’ 94 csapatának tagjai, ezért nekünk is oda kell tennünk magunkat a meccsen. Egy ilyen generáció, mint a miénk, nem teheti meg, hogy ne tegyen meg mindent a győzelemért. Akkoriban a válogatott keretében 10 Honvéd-játékos volt, életre szóló barátságok kötődtek. Sallai Sanyival az edzőtáborokban több időt töltöttem együtt, mint a feleségemmel” – mondta Détári Lajos.

„Sokan kíváncsiak ránk, ezt tapasztalom, amikor a Fradi, vagy a Honvéd öregfiúk-csapatában pályára lépek. Csak a győzelem és a szép játék elfogadható ettől a csapattól. Én jó erőben érzem magam, folyamatosan edzésben vagyok. Remélem, minden csapattársam győzni akar majd, és mindenki alaposan felkészül a meccsre.”

Esterházy Márton amennyire csak ideje engedi, készül a mérkőzésre. A tervek szerint a 80-as évek aranykorszakának tagjaiból áll majd a kezdőcsapat, és őket váltják a „fiatalabb” bajnokok.

„Sajnos nincs idő edzőtáborban készülni, mindenkinek sokféle elfoglaltsága van. Április 25-én tartunk egy közös edzést, akkor tudunk majd együtt készülni a régi társakkal. Jómagam szolidan készülök a gálára. Nem vagyok rossz formában, amikor csak tudok pályára lépek különböző gálákon, és igyekszem jól karban tartani magam.”

A BrazilMasters ’94-ről további információkat talál a www.BrazilMasters94.com oldalon.

Játsszon Ön is a brazilok elleni meccsen!

Egy szerencsés olvasónk ott lehet a pályán a Honvéd korábbi bajnokaival a BrazilMasters ’94 csapata ellen. A mai nap az utolsó lehetőség, arra hogy jelentkezzen a http://brazilmasters94.fanzone.hu/ oldalon.

Azok közül, akik április 4-ig elküldik jelentkezésüket, a Nemzeti Sport munkatársaiból összeállított csapat kiválaszt tizenegyet. A következő fordulóban az olvasók internetes szavazatai alapján dől el, ki lesz az a három szerencsés, aki részt vehet a Honvéd Champions április 25-i nyitott edzésén. Az edzés végén maga Lothar Matthäus és a csapat választja ki közülük azt az egyet, aki április 26-án pályára léphet a brazil együttes ellen.

A mérkőzésre a jegyek kaphatóak a Ticket Express jegyirodákban, vagy megrendelhetőek a www. tex.hu webolalon.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik