Roberto Carlos: Úgy gondolom, hiányzom a Real Madridnak

Vágólapra másolva!
2008.04.03. 12:02
A brazilok élő legendája, a világ egyik legjobb balhátvédje a Don Balón spanyol hetilap munkatársával beszélgetett pályafutásáról, élményeiről. A Real Madrid mezét ő viselte a legtöbb alkalommal a nem Spanyolországban született játékosok közül, a klasszis futballista elmondta érzéseit a csapatról, ahol 11 évet töltött el. A török Fenerbahcénél megtalálta számításait, nagyon jól érzi magát a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszó együttesben.
Roberto Carlos (jobbra) megtalálta számításait a Fenerbahcénél
Fotó: Action Images
Roberto Carlos (jobbra) megtalálta számításait a Fenerbahcénél
Roberto Carlos (jobbra) megtalálta számításait a Fenerbahcénél
Fotó: Action Images
Roberto Carlos (jobbra) megtalálta számításait a Fenerbahcénél

„Úgy vélem hiányzom a Real Madridnak, mivel most három futballista játszik balhátvéd szerepkörben, Marcelo, Heinze és Miguel Torres osztozik a poszton. Az én időmben más volt, minden találkozón játszottam, de mostanában minden mérkőzésen más-más játékos szerepel itt, ami megnehezíti a csapat helyzetét. Engem Raúl Bravo váltott azon az egy vagy két találkozón, amikor nem léptem pályára, azt hiszem hiányzom a Real Madridnak” – válaszolta Roberto Carlos arra a kérdésre, jobb lenne-e a Madrid, ha még ott játszana.

A Fenerbahce az idei BL-ben

Roberto Carlos csapata 2–1-re győzte le a Chelsea-t hazai pályán, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A brazil hátvéd sérülés miatt hiányzott a csapatból.
Tudósítás: Fener–Chelsea 2–1
A bombaerős szabadrúgásairól is ismert labdarúgó hozzátette, még mindig nagy rajongója a királyi gárdának, nagyon sajnálja, hogy kiestek a nyolcaddöntőben, de ha egyszer sikerülne gólt szereznie a Bernabéuban, akkor megünnepelné találatát.

„Nagyon sajnálom, hogy nem tudták kiütni a Romát, mindig rosszul érzem magam, ha nem megy a Realnak. Ha sikerülne gólt rúgnom a Bernabéuban megünnepelném a gólt, mert az összes szurkoló tapsolna. A Real Madrid szurkolói mindig szerettek és tiszteltek engem, és én is a szívembe zártam a királyi gárda rajóngóit. Sajnálom, hogy már nem ott futballozom, de most már a Fenerbahcéhoz tartozom” – mondta el érzéseit volt csapatáról.

A futballista elmondta azt is, Predrag Mijatovics miatt nem maradhatott a királyi gárdánál, a sportigazgató nem ajánlott új szerződést számára.

„Nem szeretnék senkit sem vádolni, de 90 százalékban Mijatovics a felelős a távozásomért. Ajánlott egy egy évre szóló megállapodást, amit akkor hosszabbított volna meg még egy évvel, ha 30 meccsen játszom. Én úgy gondoltam 11 év után megérdemeltem volna egy kétéves szerződést” – beszélt csalódottan madridi pályafutásának végéről.

ROBERTO CARLOS PÁLYAFUTÁSA

Szezonok Klub M G
1990-02 Uniao Sao Joao 68 2
1993-95 Palmeiras 184 17
1995-96 Internazionale 34 7
1996-07 Real Madrid 584 71
2007-? Fenerbahce 34 2
Eredményei: 6 bajnoki cím, 3 spanyol Szuperkupa, 1 török Szuperkupa, 3 BL győzelem, 1 európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 világbajnoki cím, 2 Copa America, 1 Konföderációs-kupa
Robero Carlos azt is elárulta, több európai klub megkereste, amikor a madridi vezetőség nem hosszabbította meg szerződését, többek közt Angliából a Manchester City, a Bolton és a Newcastle, de ő a Fenert választotta az elnöknek tett ígérete miatt.

„Megígértem Murat Ozaydinnek, a klub elnökének, hogy ha a Real nem hosszabbítja meg a szerződésemet, akkor Törökországban folytatom a pályafutásomat. A szavamat adtam, és számomra ez a legfontosabb” – vallotta be a balhátvéd.

A brazil elmondta, nem bánta meg, hogy a török bajnokságban kell játszania, varázslatos a hangulata a bajnoki rangadóknak.

„Hihetetlenek a Galatasaray elleni rangadók. Még Spanyolországnál is nagyobb felhajtás övezi ezeket az összecsapásokat. Ilyet még sehol nem láttam, jobban tetszenek ezek a mérkőzések, mint a Real Madrid–Barcelona meccsek. Sokkal nagyobb a szurkolás, az emberek már hat órával a találkozó előtt a stadionban vannak, a sajtó pedig egész héten a rangadóval van tele” – mondta a török bajnokságról.

A mindig optimista balhátvéd hozzátette, szeretne visszakerülni a brazil válogatottba, akár a 2010-es világbajnokságon is pályára lépne, ha kapna rá lehetőséget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik