Tóth Balázs nagyszerű szabadrúgásgólja nagyon kellett a genki sikerhez

Vágólapra másolva!
2008.03.21. 23:22
Második belga bajnoki gólját szerezte meg a Racing Genk magyar légiósa, Tóth Balázs a Mouscron ellen 3–1-re megnyert mérkőzésen a Jupiler League 27. fordulójában.
Tóth Balázs fontos gólt szerzett szabadrúgásból
Fotó: NS archív
Tóth Balázs fontos gólt szerzett szabadrúgásból
Tóth Balázs fontos gólt szerzett szabadrúgásból
Fotó: NS archív
Tóth Balázs fontos gólt szerzett szabadrúgásból

A belga bajnokság 27. fordulójának nyitó mérkőzésén a 11. helyen álló Mouscront fogadta a 10. helyezett Racing Genk, és a házigazdák magyar légiósa, Tóth Balázs a kezdőcsapatban kapott szerepet.

A mérkőzésen a 22. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, Elianiv Barda Hans Cornelis pontos beadását bólintotta a kapuba.

A vendégek válasza csak 14 percet váratott magára, ekkor Walter Baseggio ágyúzott 25 méterről a genki kapuba.

Már-már úgy tűnt, hogy marad a döntetlen a találkozón, amikor a 89. percben szabadrúgáshoz jutott a Genk a vendégek kapujától 22 méterre. A labda mögé a magyar válogatott védekező középpályás állt, és nagyszerűen tekert a kapuba.

A tavaly nyáron Törökországból igazolt légiósnak ez volt a második gólja a bajnokságban, amelyben eddig 17 meccsen lépett pályára.

A Genk ráadásul a végén még lőtt egy gólt Faris Haroun révén, így a győzelme megérdemeltnek mondható, és a három ponttal feljött a tabella nyolcadik helyére.

A magyar futballista, aki Várhidi Péter kapitánykodása során sokáig állandó kerettagnak számított, ezúttal nem kapott meghívót a Szlovénia ellen készülő nemzeti együttesbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik