Kiesett Szenegál, Tunézia és Angola karöltve jutott a nyolc közé

Vágólapra másolva!
2008.01.31. 20:00
Tunézia és Angola továbbjutásával zárultak a csoportküzdelmek a "D" jelű kvartettben az Afrika-kupán, miután a két csapat 0-0-s döntetlent játszott egymással Tamalében, Ghánában csütörtök este. A 2002-es vb-negyeddöntős Szenegál válogatottja még saját "küldetését" sem teljesítette Dél-Afrika ellenében, így két ponttal, nyert meccs nélkül kiesett, és csomagolhat.
Faye-nak (lent) és csapattársainak túl rágós falatnak bizonyult Dél-Afrika
Faye-nak (lent) és csapattársainak túl rágós falatnak bizonyult Dél-Afrika
Faye-nak (lent) és csapattársainak túl rágós falatnak bizonyult Dél-Afrika
Faye-nak (lent) és csapattársainak túl rágós falatnak bizonyult Dél-Afrika

Tunézia és Angola azzal a tudattal lépett pályára, hogy már egy pontosztozkodás is mindkét csapat továbbjutását jelentené a legjobb nyolc közé.

Ez a meccs elején (még) nem látszott, az arabok ugyanis Ben Fradzs és Csermiti révén komoly gólszerzési lehetőségekhez jutottak.

Félóra elteltével angolai rohamok következtek: a németországi vb-n nevet szerzett Zé Kalanga ziccert hibázott azonban, és Manucho fejese sem volt elég precíz.

A félidő lefújása előtt Zaiem bombáját üggyel-bajjal hárította Lama kapus.

Gólnélküli döntetlennel fordultak tehát a csapatok, s valahogy benne volt a levegőben, hogy a két gárda megelégszik az egy-egy ponttal.

Az utolsó félórában ennek megfelelően nemigen forogtak veszélyben a kapuk. A döntetlennel karöltve jutottak negyeddöntőbe, Tunézia lett a csoportelső.

A kvartett másik összecsapásán Szenegál küzdött meg Dél-Afrikával, s a Guineai-öböl partiak hamar hátrányba kerültek Van Heerden találata után, aki bal oldali beadást fejelt a rövid sarokba.

A 36. percben aztán felcsillant a remény a szenegáliak számára, Souleymane Camara használta ki a védő Aaron Mokoena hibáját és a tehetetlen Josephs mellett a hálóba vágta a labdát.

A második félidőben nem jutottak dűlőre egymással a csapatok, ráadásul nyomasztó teherként hárult rájuk, hogy a másik találkozón mindkét gárdának tökéletes az eredmény.

A vége 1-1 lett, az egyaránt búcsúzó Szenegál és Dél-Afrika számára is csalódást hozott a 2008-as Afrika-kupája.

LABDARÚGÓ AFRIKA KUPA

D CSOPORT, HARMADIK FORDULÓ
Tunézia – Angola 0-0
Szenegál – Dél-Afrika 1-1 (S. Camara 36., ill. van Heerden 13.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik