Kaká lett a FIFA-nál is az Év Játékosa, idén mindenhol ő a legjobb

Vágólapra másolva!
2007.12.17. 21:14
A zürichi gálán Kaká vehette át Pelétől az év legjobbjának járó trófeát. A brazil játékmester a szakértők szerint idén az argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo előtt lett a legjobb. Az év női játékosa is egy brazil, Marta. Fair Play-díjban részesült a Barcelona, Elnöki Díjat kapott Pelé. A FIFA ismét sikereset esztendőt tudhat maga mögött.
Idén nem volt meglepetés: Kaká megérdemelten kapta az Év Játékosa-díjat
Idén nem volt meglepetés: Kaká megérdemelten kapta az Év Játékosa-díjat
Idén nem volt meglepetés: Kaká megérdemelten kapta az Év Játékosa-díjat
Idén nem volt meglepetés: Kaká megérdemelten kapta az Év Játékosa-díjat
Immár hagyományosnak tekinthető, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) minden év decemberében a zürichi Operaházban tartja meg évadzáró ünnepségét. Így történt ez az idén is, ahol átadták a világ legjobb férfi és női labdarúgóinak járó díjakat.

Sepp Blatter beszédével kezdődött az ünnepség. A FIFA elnöke kiemelte, hogy a labdarúgásnak több mint egymilliárd híve van, ezért a Nemzetközi Szövetségnek folytatni kell a harcot a korrupció, az erőszak és a rasszizmus ellen.

A színvonalas musical-betétekkel tarkított eseményen olyan élő legendák vettek részt, mint Franz Beckenbauer, Sir Bobby Charlton és Pelé. A gála vendégei előtt felidézték az év legfontosabb labdarúgó eseményeit. Természetesen nem felejtették el megemlíteni azt sem, hogy az idei FIFA-kongresszuson ismételten megerősítették pozíciójában Sepp Blattert, és hogy 2010-ben Dél-Afrika ad majd otthont a világbajnokságnak.

Köszöntötték az U20-as és az U17-es világbajnokság legjobb játékosát, az argentin Sergio Agüero-t és a német Toni Kroos-t, illetve jutalmat vehetett át a strandlabdarúgó-világbajnokság legkiemelkedőbb játékosa, a brazil Buru is.

FIFA Fair Play-díjban részesült a Barcelona labdarúgó-csapata, mivel a katalán klub az UNICEF szervezetének emblémáját nyomtatta a gránátvörös-kék mezre. A FIFA Elnöki Díjat pedig Pelé vehette át Sepp Blattertől – a brazil legendát felállva tapsolta meg az illusztris közönség.

Az Év Női Labdarúgója-díjat a brazil Marta kapta, aki a tavalyi év után másodszor nyert. A brazil válogatottal idén vb-ezüstöt, klubjával pedig Bajnokok Ligáját nyerő játékos honfitársát, Cristiane-t és a háromszoros győztes, német Birgit Prinz-et előzte meg a szakértők véleménye szerint.

A gála zárásaként következett a leginkább várt esemény, és a kérdés: ki lesz az év férfi labdarúgója? Cristiano Ronaldo? Kaká? Lionel Messi?

A 2007-es Év Labdarúgója Díjat Kaká kapta Messi és Cristiano Ronaldo előtt. A brazil csillag tehát az Aranylabda után elnyerte a FIFA-díját is, minden fórumon ő lett a világ legjobbja, de nehezen lehet vitatkozni azzal, hogy megérdemelt helyre került-e a díj.

Az Év Labdarúgója-díj díjazottjai - 2007

Férfiak
1. Kaká (brazil) 1047 pont
2. Lionel Messi (argentin) 504 pont
3. Cristiano Ronaldo (portugál) 426 pont
Nők
1. Marta (brazil) 908 pont
2. Birgit Prinz (német) 507 pont
3. Cristiane (brazil) 150 pont


A FIFA Év játékosa díj eddigi dobogósait itt olvashatják
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik