Két bombagól eredményezte a harmadik helyet Hugo Sanchezéknek

Vágólapra másolva!
2007.07.15. 02:12
Mexikó szerezte meg a bronzérmet a Venezuelában zajló Copa Americán, miután a harmadik helyért játszott mérkőzésen megverte Uruguayt. Tabarez tanítványai ugyan Abreu találatával még vezettek, ám a folytatásban előbb Blanco 11-esből egyenlített, majd a második játékrészben Bravo és Guardado is betalált, kialakítva ezzel a 3-1-es végeredményt.
Blanco büntetőből volt eredményes
Blanco büntetőből volt eredményes
Blanco büntetőből volt eredményes
Blanco büntetőből volt eredményes

Amikor Guardado kapufás lökete a 75. percben a gólvonal mögé csapódott, mindenki tudta: Mexikó a bronzérmes az idei viadalon. Persze ehhez nagy jóstehetség nem kellett, hisz ekkor a Sanchez-tanítványok már 3-1-re vezettek, ráadásul emberelőnyben játszottak.

Pedig a két csalódott csapat mérkőzését az uruguayiak kezdték aktívabban. Rögtön az első perc végén megszerezhették volna a vezetést a - brazilok elleni elődöntőben mindössze tizenegyes-párbajban alulmaradó - világoskékek: Abreu kapáslövése azonban a jobb kapufa mellé csapódott.

A csatár húsz perccel később már gólt ünnepelhetett! Pereira adott középre az alapvonalról, a labda átszállt a mexikói kapus, Ochoa fölött. Érkezett Abreu, és négy méterről, egy védő szorításában a kapuba fejelt. (0-1)

Három perccel később közel került az egyenlítéshez Mexikó: Morales kapáslövése az egyik legszebb jelenet volt a mérkőzésen, Carini remek védésének köszönhetően azonban gólt nem ért.

A 36. percben Luganót kiállította a játékvezető. Hogy jogosan-e, azt még sokáig vitatni fogják. A torna álomcsapatába beválasztott védő ugyan könyökkel hozzáért Torradóhoz, ám az, hogy szándékos vagy vétlen mozdulat volt-e ez az uruguayitól, azt nem lehet biztosan megítélni. Ráadásul a bíró büntetőt ítélt a mexikóiaknak, amit végül Blanco vágott kíméletlenül a kapu bal oldalába. (1-1)

Jogos az öröm: megvan a bronzérem
Jogos az öröm: megvan a bronzérem

A kiállításig Uruguay játszott fölényben, többször is eljutottak ellenfelük kapujáig, ám a kétes bírói ítélet nehéz helyzetbe hozta őket. A második félidő kérdése az volt: kihúzza-e Tabarez csapata döntetlennel a rendes játékidőt.

Nos, ez nem sikerült! A szünet után egyértelműen átvette az irányítást Mexikó. Ahogy teltek-múltak a percek, úgy volt egyre nyomasztóbb Castillóék fölénye.

Az uruk ellenállása egészen a 68. percig tartott ki: ekkor azonban érkezett Bravo. A csatár Forlan eladott passza után fordult kapura, majd jobbal, távolról a kapu bal felső sarkába tekert. Carini ugyan hozzáért a labdához, hárítani azonban nem tudott. (2-1)

Három perccel később pedig Guardado végleg eldöntötte a bronzérem sorsát. A friss Deportivo-szerzemény az előbbi gólhoz hasonlóan nagy löketet eresztett meg, a labda pedig a kapufáról csapódott a gólvonal mögé. (3-1)

A harmadik helyet tehát Mexikó szerezte meg, míg holnap Brazília Argentínával csap össze, hogy eldöntse az aranyérem sorsát a venezuelai Copa America utolsó mérkőzésén.

42. LABDARÚGÓ COPA AMERICA (VENEZUELA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik