Ezúttal nem brillíroztak Roque Santa Cruzék, de újra nyertek

Vágólapra másolva!
2007.07.03. 08:05
Második meccsét is megnyerte Paraguay válogatottja a Venezuelában rendezett Copa America C-csoportjában. A dél-amerikaiak ezúttal az Egyesült Államok gárdáját verték meg, az Arany-kupa-győztes újabb vereséget szenvedett.
A paraguayi Enrique Vera (elöl) szereli az amerikai Lee Nguyen-t
Reuters
A paraguayi Enrique Vera (elöl) szereli az amerikai Lee Nguyen-t
A paraguayi Enrique Vera (elöl) szereli az amerikai Lee Nguyen-t
Reuters
A paraguayi Enrique Vera (elöl) szereli az amerikai Lee Nguyen-t

Az Argentínától vereséget szenvedő Egyesült Államok a Kolumbiát kiütő Paraguay gárdájával találkozott, és az elején Bob Bradley együttese játszott veszélyesebben: az első tíz percben két remek beadás is érkezett jobbról Villar kapuja elé, előbb Kljestan fejelt mellé tiszta helyzetben az ötösről, majd Johnson maradt le hajszállal a labdáról.

A paraguayiak is magukra találtak, előbb egy tizenhatoson belüli kavarodás után lőtt Barreto Keller kezei közé, majd egy szöglet után fejelt Veron – Twellman közreműködésével – a jobb kapufára.

A 29. percben megszerezte a vezetést a dél-amerikai csapat, Barreto kapott egy kiugratást, és mielőtt Keller odaért volna, elvetődve a jobb sarokba vágta a labdát.

A 33. percben egyenlítési lehetőséget szalasztottak el az amerikaiak, egy bal oldali középreadás után Bornstein lőtt ballal, Villar nagy bravúrral tolta ki a lapos lövést.

A negyvenedik percben már Villar sem segíthetett: egy előreívelést Twellman készített le Clark elé, a középpályás pedig a bal sarokba lőtt.

A második játékrész elején Villar kapus sérült meg, le kellett cserélni, Bobadilla állt be a helyére. A kényszerű váltás nem zavarta meg a paraguayiakat, ugyanis Cardozo révén újra megszerezték a vezetést, a Benficához igazoló támadó a jobb felső sarokba tekert.

A 68. percben az addig elég visszafogott Santa Cruz is megvillant végre, Barretótól kapta vissza a labdát, Kasey Keller azonban szögletre tolta a játékszert.

A hajrához közeledve eléggé leült a mérkőzés, Justin Mappnek volt sansza, hogy egy góllal színt vigyen bele, de a csereként beállt amerikai játékos a kapu fölé lőtt hatalmas helyzetben. De a jobbhátvéd, Drew Moor még nagyobb lehetőséget szalasztott el, amikor senkitől sem zavartatva, öt méterről fejelt Bobadilla ölébe.

A hosszabbításban a dél-amerikai csapat végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az első meccsen duplázó Cabanas végzett el 18 méterről szabadrúgást, és Keller hálójába vágta.

A paraguayi együttes ezúttal nem játszott olyan jól, mint Kolumbia ellen, de begyűjtötte a három pontot és továbbjutott a Copa America negyeddöntőjébe, míg Bob Bradley gárdája második vereségét is elszenvedte.

42. COPA AMERICA (VENEZUELA)

C CSOPORT, 2. FORDULÓ:
EGYESÜLT ÁLLAMOK – PARAGUAY 1-3 (1-1)
Helyszín: Barinas (La Carolina)
Nézőszám: 27 000
Játékvezető: Victor Rivera (perui)
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Kasey Keller – Drew Moor, Jay Demerit (Danny Califf, 65.), Jimmy Conrad, Jonathan Bornstein – Benny Feilhaber, Ben Olsen (Justin Mapp, 71.), Ricardo Clark, Sacha Kljestan (Lee Nguyen, 81.) – Eddie Johnsonn, Taylor Twellman.
PARAGUAY: Justo Villar (Aldo Bobadilla, 56.) – Dario Veron, Julio Cesar Caceres, Paulo Da Silva – Carlos Bonet, Claudio Morel Rodriguez, Edgar Barreto, Cristian Riveros, Jonathan Santana (Enrique Vera, 77.) – Roque Santa Cruz, Oscar Cardozo (Salvador Cabanas, 73.).
Gólszerzők: Clark (40.), ill. Barreto (30.), Cardozo (56.), Cabanas (90+3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik