Anglia és Olaszország helyett a Fenerbahcét választotta Roberto Carlos

Vágólapra másolva!
2007.06.06. 12:08
Immár végleges és hivatalos a hír: Roberto Carlos a Fenerbahce labdarúgójaként kezdi a következő szezont. A Real Madridot elhagyó brazil védő azt is elárulta, Európa számos más országából, többek között Angliából és Olaszországból is keresték, de a török klub volt a legkitartóbb.
Roberto Carlos nagy terveket szövöget új klubjával
Roberto Carlos nagy terveket szövöget új klubjával
Roberto Carlos nagy terveket szövöget új klubjával
Roberto Carlos nagy terveket szövöget új klubjával

A 125-szörös, 2002-ben világbajnok brazil válogatott futballista tizenegy, sikerekben gazdag idényt töltött a Real Madridnál, háromszor emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeáját és szintén háromszor volt spanyol bajnok. A világhírű spanyol klubhoz 1996-ban igazolt a milánói Internazionalétól.

„Igen, Törökországban, a Fenerbahcéban szerepelek majd” – kezdte a madridi sportnapilapnak, a Marcának adott nyilatkozatát a 34 éves hátvéd, majd így folytatta: - Ez a klub akart leginkább leigazolni, s érveik meggyőztek szép terveikről. Sokszor beszéltem az illetékesekkel, ez nagyon fontos eleme volt a döntésemnek, hogy Zico az edzője a csapatnak”.

Roberto Carlos az elmúlt időszakban már csak időnként nyújtott fénykorát idéző teljesítményt, de még így is hasznos tagja volt a Real Madridnak. Jövőjéről régóta folytak a találgatások, sokak szerint még a következő szezonban is helye lett volna a királyi klub együttesében.

„Számos ajánlatom volt, Angliába és Olaszországba is hívtak, s Európa más országaiból is kerestek. A Fenerbahce azonban fel akar emelkedni, s én mindent segítséget megadok ehhez. Jó időben távozom a Real Madridtól, ahol most új időszámítás kezdődhet, számos új játékost igazolhat a klub” – zárta nyilatkozatát Roberto Carlos.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik