Már biztos ezüstérmes, valamint BL-résztvevő a Marseille

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.20. 09:44
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó előtt, 37. fordulójának legnagyobb nyertese a Marseille, amely a St. Etienne otthonában tudott nyerni minimális különbséggel. A győztes gólt Valbuena szerezte a 86. percben. Újabb három bajnoki pontja azt jelentette a Marseille-nek, hogy a záróforduló eredményeitől függetlenül biztos ezüstérmesként zár a bajnokságban, amely automatikusan BL-csoportköri tagságot jelent számukra a következő nemzetközi kupakiírásban.
Az elégedetlen  Nentes-szurkolók miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést
Az elégedetlen Nentes-szurkolók miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést
Az elégedetlen  Nentes-szurkolók miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést
Az elégedetlen Nentes-szurkolók miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést
Viszont a dobogó harmadik, egyben a BL-selejtezőt érő helye még változatlanul kiadó, így ott az utolsó fordulóra maradt a döntés.

Ezért még három csapat maradt versenyben, a Lens, a Bordeaux és a Rennes.

Most a Sochaux esélyeitől tekintsük el, bár pontszámban ugyan még befoghatják az előttük állókat, gólkülönbsége a riválisokéhoz képest azonban kifejezetten pocsék.

A dobogó harmadik fokán pillanatnyilag azt a Lens-t találjuk 57 ponttal, amely hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a kiesés elől csak most megmenekülő Nice együttesével.

Egy pontot szerzett csupán az így ugyancsak 57-nél járó Bordeaux is, amely a középmezőny alsó régiójához sorolható Le Mans csapatához látogatott el.

Az 56 ponttal ötödik Rennes viszont hazai pályán hozta a Lorient elleni bajnokiját, életben tartva ezáltal érmes-, illetve BL-reményeit.

A már korábban biztos kieső Nantes és Sedan mellé - mindkét gárda otthont játszott ezúttal döntetlent - csatlakozott a Troyes is, amely a PSG otthonában szenvedett 2-1-s, papírforma, ám számukra ezúttal annál fájóbb vereséget.

Cissé (előtérben) szerezte a Marseille első gólját
Cissé (előtérben) szerezte a Marseille első gólját
A Troyes győzelme esetén is még három pont távolságra lett volna a Lens ellen idegenben döntetlent játszó Nice gárdájától.

Ejtsünk egy szót a bajnokcsapatról, amely Monacóban kapott ki minimális különbséggel, a találkozót eldöntő gólt Menez szerezte az 59. percben. Ez volt a lyoni bajnokcsapat ötödik veresége a szezonban.

A forduló nem volt mentes némi balhétól sem, a 44 élvonalbeli szezont követően az első osztálytól búcsúzó Nantes szurkolói az utolsó hazai mérkőzésük vége előtt öt perccel beözönlöttek a pályára, ahol a csapat vezetőinek távozását követelték.

Nem javított rossz közérzetükön az sem, hogy a kedvencek erejéből egy 0-0-ra futotta a Toulouse ellen. A játékvezető viszont a történteket követően félbeszakította a találkozót, amelyet minden bizonnyal 3-0-lal a vétlen csapatnak írnak majd jóvá.

LIGUE 1, FRANCIA ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

37. (UTOLSÓ ELŐTTI) FORDULÓ:
Auxerre-Lille 2-1 (Kahlenberg 15., Jelen 79., ill. Keita 28.)
Le Mans-Bordeaux 1-1 (Sessegnon 62., ill. Perea 71.)
Lens-Nice 0-0
Monaco-Lyon 1-0 (Menez 59.)
Nancy-Sochaux 5-2 (Fortune 20., 79., Puygrenier 32., Gavanon 67., Sauget 90., ill. Birsa 45., Dagano 89.)
Nantes-Toulouse 0-0
PSG-Troyes 2-1 (Pauleta 71.-11-es, 78. ill. Nivet 23.)
Rennes-Lorient 4-1 (Melchiot 2., Cheyrou 51., Utaka 77., Jeunechamp 88., ill. Ewolo 26.)
St. Etienne-O. Marseille 1-2 (Feinduono 70., ill. Cissé 54., Valbuena 86.)
Sedan-Valenciennes 1-1 (Job 65., ill. Hassli 51.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik