Milan Mandarics: "Beckham sem lendíti fel a futballt Amerikában"

Vágólapra másolva!
2007.02.23. 10:27
Milan Mandarics szerint David Beckham leigazolása sem fogja fellendíteni a futballt az Egyesült Államokban. A sportvezető korábban dolgozott klubelnökként a „megboldogult” NASL-ben.

Sokan nagy reményeket fűznek David Beckham szerepléséhez az Egyesült Államokban. Mint ismert, január elején az angol középpályás elkötelezte magát a Los Angeles Galaxyhoz, érkezésétől azt várják, hogy az Amerikában mostohagyerekként kezelt „soccer” népszerűbb lesz az országban.

A jelenleg a Leicester City elnökeként dolgozó Milan Mandarics szerint Beckham érkezésének semmi hatása nem lesz az amerikai futballra. Mandaricsnak már volt az országban futballcsapata, az 1984-ben megszűnt NASL-ben hosszabb ideig a San José Earthquakes tulajdonosa volt.

„Miért változtatna meg egy ember megjelenése mindent egy 300 milliós országban?” – tette fel a kérdést Mandarics a BBC-nek. – „Az amerikaiak már megválasztották a saját sportágaikat és az európai futball nem tartozik közéjük.”

Az 1970-es években számos nagy sztár szerepelt az amerikai bajnokságban, de hiába voltak teltházas mérkőzések, a televíziós társaságok érdeklődését nem sikerült felkelteni.

„Mi megpróbáltuk népszerűvé tenni a futballt jó harminc évvel ezelőtt, és akkor egy nagyon erős bajnokságot sikerült létrehozni” – folytatta Mandarics. – „Becsülöm mindazt, amit Beckham tesz, remek játékosnak tartom, de nála nagyobb képességű játékosoknak - mint Pelé, Franz Beckenbauer, George Best, vagy Johan Cruyff – sem sikerült az európai futball felé fordítaniuk az Egyesült Államokat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik