Franciaország: Coupet Barthez helyére pályázik

Vágólapra másolva!
2005.10.04. 19:13
Gregory Coupet, a francia válogatott második számú kapusa kijelentette, itt az ideje, hogy átvegye a stafétabotot a világ- és Európa-bajnok Fabien Bartheztől.

"Hatéves korom óta álmodom arról, hogy a válogatott első számú hálóőre legyek. Ezért dolgoztam, és rengeteget fejlődtem az utóbbi években, úgyhogy most már azt mondhatom, Barthezzel egy szinten vagyok" - közölte a Lyon kapusa.

Barthezt a francia labdarúgó-szövetség hathónapos eltiltással sújtotta, miután egy februári barátságos meccsen leköpte a játékvezetőt. A kapus október 16-án térhet vissza az Olympique Marseille-hez, amikor klubja a rivális Paris St. Germaine-nel játszik.

"Minden tiszteletem mellett ha Fabien visszatér, le kell ülnünk Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, és meg kell beszélnünk ezt a kérdést. 32 esztendősen életem legjobb formájában vagyok, jövőre világbajnokság lesz, és nekem ott a helyem" - lelkesedett a gallkakasos tizenegyben jelenleg Barthez helyetteseként védő Coupet. "Tudom, hogy a következő két selejtezőn Svájc és Ciprus ellen nem hibázhatok, mert akkor vége az álmaimnak" - közölte az ambíciózus hálóőr.

Az NSO ajánlja:

Világbajnoki selejtezők, 2006

Szurkolói szoftverek

Az összes eredmény, a csoportok állása, menetrend: Európai selejtezők

Az összes eredmény, tabella, menetrend: Dél-amerikai selejtezők

Afrikai zóna: eredmények, menetrend
CONCACAF-zóna: eredmények, menetrend
Ázsiai zóna: eredmények, menetrend
Óceániai zóna: eredmények, menetrend

Futball-lexikon

Európa-bajnokság 2004
Copa América 2004
Afrikai Nemzetek Kupája 2004
Ázsia-bajnokság 2004
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik