Ismét kitört a futball-láz!

BERECZKY ATTILA, LIPCSEI ÁRPÁDBERECZKY ATTILA, LIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2009.08.05. 23:46
Címkék
Telt ház előtt fogadja szerda este az Oláh Gábor utcai stadionban a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján a DVSC-TEVA a Levadia Tallinnt. A magyar aranyérmes egy hete 1–0-ra nyert Észtországban – a győzelem meghozta a szurkolók mecscslátogatási kedvét: kedd estig gyakorlatilag minden belépő gazdára talált.

Zárva.

Harminchat órával a DVSC-TEVA Bajnokok Ligája-selejtezője előtt hiába sétálunk szép reményekkel, akkurátusan előre megfontolt és megszerkesztett kérdésekkel az Oláh Gábor utcai stadion jegypénztáraihoz, a „hengerek” üresek. Ablakok zárva, redőnyök leengedve.

Nincs több jegy – villan be a legkézenfekvőbbnek tűnő válasz, néhány perccel később azonban kétszáz méterrel beljebb, a klubirodában eloszlatják ez irányú kételyeinket: a három Loki-ajándékbolt valamelyikében talán szerencsével járnánk, ha belépőhöz akarnánk jutni.

Nem akarunk, csak érdeklődünk, az akkreditációnak köszönhetően a „védett kaszthoz” tartozunk, de tapasztalatunk szerint a kör szűkül.

Volt, aki huszonöt belépőt vásárolt meg

Kedd reggel ötszázról indult a „jegyvisszaszámláló”, délután egykor a Malompark bevásárlóközpont emeleti szintjén felállított DVSC-egységben saccra maximum ötven belépő marad, miután egy negyvenes úr első felindulásból huszonötöt kér, s vág zsebre széles mosollyal. Ha ebben a tempóban folyik a kiárusítás, a fél óra múlva érkezők pénztárcája nem lesz könnyebb, mégis lógó orral távoznak – vonjuk meg kétperces bámészkodás után a mérleget. Pedig a nyerő lapokat már rég elvitték: csak első és második soros jegyek pörögnek az eladó ujjai között, azaz ezúttal azokra a székekre is érkezik „foglalás”, amelyeket a bajnoki meccseken nagy ívben elkerül a publikum, s megvetéssel tekint rá.

Újabb nyolc jegy kiadását látva akcióba lépünk, leporoljuk a stadion bejáratánál sutba vágott közvélemény-kutatási ívet, s a távozóknak szegezzük véletlenül sem összetett kérdéseinket.

A válaszok sokrétűek, viszont kivétel nélkül optimista alkatra utalnak, de mint minden kérdezőbiztosnak, nekünk is szembesülnünk kell a magyar néplélek esetenkénti befelé forduló, köldöknéző attitűdjével: akad olyan kérdezett is, aki nem hajlik a néhány másodperces diskurzusra, érthetetlenül bonyolult konstellációkra hivatkozva nem árulja el, hogy gyakori meccsre járó, vagy a foci számára abszolút hobbi, s ritkább jelenség a stadionban, mint az egyszeri magyar futballklub az európai kupák csoportfázisában. >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik