Remek bemutatkozás

BORBOLA BENCE, VOLESZÁK GÁBORBORBOLA BENCE, VOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.07.26. 02:28
Címkék
Négy gól, két kiállítás és számtalan helyzet a Bozsik-stadionban: a közelgő, Fenerbahce elleni Európa-liga selejtező ellenére is a legerősebb összeállításában pályára lépő Honvéd könnyedén győzte le a Kaposvárt. Két új igazolás – Hajdú Norbert és Hrepka Ádám is – kapuba talált.

NS-OSZTÁLYZAT: 3

Furcsa volt látni: a Honvédshopban kis túlzással tolongtak az emberek.

Apukák és anyukák, kicsik és nagyok próbálgatták a különböző mezeket, méregették a kezükkel a kispesti címerrel ellátott bögréket, tollakat, hamutálakat, kulcstartókat és még ki tudja miket – ebből is pontosan látszott: új szezon kezdődött a hétvégén.

A klubház aljában található apró boltocskában kiszolgáló hölgy egy órával a kezdés előtt két blokkolás között elárulta: a szokásoknak megfelelően a legtöbb ezúttal is a polókból fogyott – azért gyanítjuk, utánrendelésre így sem volt szükség...

De nemcsak új árukészlet érkezett ám a nyáron a Bozsikstadionba, hanem a fél csapat is kicserélődött – Sisa Tibornak így lényegében ezekben a hetekben egy teljesen új együttest kell kialakítania.

Tizenkét labdarúgó intett búcsút a Honvédnak, a csapatépítés nehézségeit firtató kérdésünkre a kispestiek vezetőedzője a kezdés előtt pedig visszafogottan így felelt: „Nem merném kijelenteni, hogy a csapat már teljesen kialakult...”

Pláne, hogy a kispestiek még a hét utolsó napjaiban is igazoltak játékost: a Mestro Prievidza együttesétől érkező 29 éves Milan Pastvát a sérülések miatt megtizedelt jobb szárny megerősítése miatt szorgalmazta a Honvéd szakmai stábja. A korábban az U20-as szlovák válogatottban és Tatabányán is megforduló labdarúgó szombaton viszont még csupán a Bozsik-stadion lelátójával ismerkedhetett meg, hiszen a papírjai egyelőre nem érkeztek meg Magyarországra. Nincs szerencséjük az új igazolásokkal a kispestieknek: a Zalaegerszegről szerződtett Tóth Zoltánról a héten kiderült, hogy a légúti betegsége miatt fél évig még csak edzésre sem jelentkezhet – az elméletileg csatárnak szerződtett Hrepka Ádám így azonnal egy sorral hátrébb került –, míg a Siófokról kölcsönből visszatérő Ivancsics Gellért sem ült le a kispadra. A fiatal játékos állandó játéklehetőségre vágyik, és mivel információnk szerint a Diósgyőrbe szerződő Aczél Zoltán mellett más edzők is csábítják a ballábas futballistát, Ivancsics Gellért egyelőre gondolkodási időt kért Sisa Tibortól.

A többieknek viszont nem volt pardon...

Hiába játszik csütötökön Isztambulban a Fenerbahce ellen Európa-liga-selejtezőt a Honvéd, Sisa Tibor állítólag egy idézettel vázolta labdarúgóinak a szombati meccsterhelést, a kispesti tréner szerint ugyanis: „Aki a templomtornyot nézegeti, az megbotlik már az első kőben!”

Nos, a jelenlegi legerősebb összeállításában pályára lépő kispestiek ha nem is magasugrásban, de magabiztosan léptek túl azon a bizonyos első kövön – azaz a Kaposváron.... A kispestiek olykor egészen ötletesen, szép támadásokat vezetve játszottak, és azt nem lehet mondani, hogy átaludták volna az első félidőt, a vezetést mégis csupán a második félidő elején szerezték meg. A két kiállítás és a Honvéd mezőnyfölénye végképp eldönötte a mérkőzést, hiába szépített Prukner László együttese a találkozó végén, a hazaiak győzelme megérdemelt volt.

A harmadik gólt a nyáron az MTK-tól a Bozsik-stadionba kölcsönbe érkező Hrepka Ádám szerezte, a mezőny legjobbjának választott labdarúgó ettől függetlenül nem volt elégedett a teljesítményével.

„Nemcsak az én játékom, hanem a csapat produkciója is akadozott néha – ismerte el önkritikusan Hrepka Ádám. – Sokáig emberelőnyben futballoztunk, dupla fórban pedig nem szabad ennyit hibázni. Sok volt a pontatlan passz a végjátékban, de azért boldog vagyok, hogy góllal mutatkoztam be a Bozsik-stadionban. Egy játékos számára lelkileg mindig fontos a jó rajt, ez most szerencsére nekem sikerült. Tudom, hogy Kispestre elsősorban csatárnak hoztak, de egyáltalán nem zavar, hogy máris visszább kellett húzódnom egy sorral. Megbeszéltem ezt Sisa Tiborral, azt mondtam neki, ott játszom, ahová tesz. Soha ennél rosszabb kezdést...”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik