A tavaszi forma a mérvadó

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2009.07.24. 23:57
Címkék

Zsolnai Róbertnek nincs biztos helye a Bp. Honvéd kezdőcsapatában, az mindenesetre pluszmotivációt jelenthet számára, hogy a csatár Sisa Tibor vezetőedző kifejezett kérésére maradt a kispestieknél. Az előző szezont követően ugyanis felvetődött, a 27 esztendős labdarúgót – megfelelő ajánlat esetén – a klub vezetői újfent elengedik, időközben azonban kiderült, hogy a 2008–2009-es szezonban 14 gólt szerző Hercegfalvi Zoltán az egyesült államokbeli Kansas City Wizardsban folytatja. Pályafutásának utóbbi néhány évében Zsolnai Róbert rendre más-más klubban kezdte az idényt, a tavaszit – kölcsönjátékosként – éppen a szombati ellenfélnél, a Kaposvári Rákóczinál, ahol nyolc gólt rúgott, s a találataira bizony a Bp. Honvédban is nagy szükség lenne.

„Hosszú ideig voltam sérült, és amikorra felépültem, nem éreztem, hogy helyem lehetne a Honvédban, ezért jót is tett a környezetváltozás – utalt elhúzódó lágyéksérülésére, bokaszalag-szakadására, illetve kaposvári kölcsönadására Zsolnai Róbert. – Néhányszor átestem már a csapatváltás nehézségein, korábban Debrecenben és a Honvédnál is hosszabb időre terveztem, mégsem sikerült állandó helyet kiharcolnom a csapatban. Kaposváron talán szerencsém is volt, mert amikor a télen odakerültem, szinte valamennyi csatár sérült volt, így könnyebb kerültem a kezdőcsapatba.”

A támadó ez utóbbira a Bp. Honvédnál nem számíthat, rengeteg új csapattagra ellenben igen. A kispestiek kerete ugyanis szinte teljesen átalakult a nyáron, s a múlt heti, DVSC-TEVA elleni Szuperkupa-meccsen (0–1) mutatott teljesítményt figyelembe véve kijelenthető, a keret még nem teljes a bajnoki rajtra.

„Nemcsak nekem, hanem valamennyi csapattársamnak új a helyzet, de nem félek az új szezontól. Magamról csak annyit, ha át tudom menteni a Kaposváron mutatott formámat, nyert ügyem van.”

A vendégeknél fontos információ, hogy az új szezonban ismét Kaposvári Rákóczi FC néven szerepel a zöld-fehér együttes, miután a két éven át névadóként szereplő Gabona Transz Zrt.-vel nem született megállapodás az újabb hosszabbításról.

„A zrt.-vel két éve kötött szerződésünk június harmincadikán lejárt, s a klub nem szorgalmazta a hosszabbítást – mondta Illés János, a Kaposvári Rákóczi ügyvezető elnöke. – Bár a Rákóczi a reklámszerződésben tett vállalásait maradéktalanul teljesítette, ugyanez nem mondható el az eddigi névadónkról, amely most is jelentős összeggel adósa az egyesületnek.”

A vezetőség új szponzori szerződés megkötésén dolgozik, aláírt megállapodás azonban egyelőre nincs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik