Balázs Attila: háromból három

SZ. I.SZ. I.
Vágólapra másolva!
2009.07.13. 00:54
Címkék

A vasárnap egyértelműen Balázs Attila napja volt Gödöllőn. A magyar válogatott első számú játékosa ellentmondást nem tűrő játékkal „mosta le” a pályáról moldovai ellenfelét. A mérkőzés nem indult olyan simán, mint reméltük, hiszen Andrei Gorban már Attila első adogatójátékát elvette, miután egy bréklabdánál a moldovai húszcentis outot ütött, amelyet a bíró bent látott, és ennek megfelelően ítélt. Hosszas vita után folytatódott a találkozó, és Balázst láthatóan nagyon felpaprikázták a történtek, de hihetetlen lelkierőről tanúbizonyságot téve, a maga javára fordította a kellemetlen szituációt: „Felbosszantott az eset.

Tizenöt éve teniszezem, de ilyet még nem láttam. A következő gémet sikerült megnyernem, és ez erőt adott.”

Az első felvonás 4:4-nél dőlt el, amikor a magyar játékos egy csodálatos fonák keresztelütéssel második bréklabdáját kihasználta, majd magabiztos adogatójátékkal pontot tett a játszma végére. A második szettben teljesen felborult a pálya, Attila repertoárja összes elemét bemutatta: váratlan ejtésekkel, mértani pontosságú átemelésekkel és kiváló elütésekkel kergette őrületbe az addigra teljesen elbizonytalanodó Gorbant. A magyar teniszező fölényét jól jelzik az alábbi statisztikai adatok: Balázs kilenc játékot nyert meg egyhuzamban, és a második játszma során mindössze nyolc(!) labdamenetet engedélyezett ellenfelének. Az utolsó felvonás során csupán az volt a kérdés, hogy mikor sikerül a magyar csapat első számú játékosának elvennie ellenfele adogatását: ez 2:2-nél következett be, innentől pedig kikövezett út vezetett a 6:4-es eredményhez.

„Úgy érzem, elégedett lehetek magammal. Végig nyolcvan-kilencven százalékos teljesítményt tudtam nyújtani” – értékelte utóbbi három napját a boldog győztes, aki hibátlanul szerepelve mindhárom mérkőzését hozta. Baranyi Szabolcs szövetségi kapitány is elégedetten nyilatkozhatott lapunknak, immár a jövőbe is tekintve: „Minden Davis-kupa-kapitány álma, hogy legyen két jó egyes játékosa, és egy remek csapata párosban. Jövőre Bardóczky Kornél és Kellner Ádám felépülésével az álmom valóra válhat.”

Balázs sikere egyúttal azt is jelentette, hogy Magyarország az utolsó találkozó eredményétől függetlenül kivívta a bentmaradást az Euro-afrikai zóna II. csoportjában.

EURO-AFRIKAI ZÓNA, II. CSOPORT, MÉRKŐZÉS A BENTMARADÁSÉRT. Magyarország–Moldova 3:2 (Balázs Attila–Gorban 6:4, 6:0, 6:4; Lukács Dénes–Albot 3:6, 2:6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik