Klaus Augenthaler is a jelöltek között

VOLESZÁK GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁSVOLESZÁK GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.06.29. 23:11
Címkék
Szombaton mindenki számára világossá vált, nem Lothar Matthäus lesz az FC Fehérvár edzője, arról azonban a klub irányítói nem nyilatkoznak, milyen újabb alternatívájuk van. A német vonal alighanem továbbra is él, ugyanis információink szerint Berzi Sándor ügyvezető igazgató a hét első napján Németországban tárgyalt edzőkérdésben, s a hírek szerint Klaus Augenthalerrel egyeztetett.

Úgy fest, nem szegte a fehérváriak vállalkozókedvét a hetek óta húzódó – és végül kínos visszautasítással végződő… – Matthäus-történetfolyam, hiszen a piros-kékek vezetői továbbra is külföldi, méghozzá német anyanyelvű szakembert csábítanának az együttes kispadjára.

Noha a nagy edzőkeresés során szóba került már Jörg Berger, valamint Thomas von Heesen neve is (emlékezzünk csak: mindkét szakvezető elismerte lapunk érdeklődésére a megkeresést), most újabb jelölt neve keveredett elő a „varázscilinderből”.

Az ötvenegy esztendős Klaus Augenthaler aligha ismeretlen a honi futballszurkolók előtt, hiszen sikeres játékos-pályafutásán túl a korábbi wolfsburgi vezetőedző (2007 májusáig irányította a Bundesliga élvonalában a kieséstől fenyegetett csapatot) neve már akkoriban is felbukkant a magyar sportsajtó hasábjain, amikor Kisteleki István maratoni utazásba kezdett, hogy megtalálja Várhidi Péter utódját a válogatott kispadjára.

Lapunk úgy értesült, a fehérváriak képviseletében az ügyvezető igazgató, Berzi Sándor utazott Németországba, hogy személyesen tárgyaljon a korábbi 27-szeres válogatott játékossal, az 1990-es vb-győztes német csapat bivalyerős lövéseiről ismert liberójával. Vesztegetnivaló idő nincs, hiszen a felkészülés már javában zajlik, ezért nem lehet kizárni, hogy már szerdán bemutatják az FC Fehérvár új vezetőedzőjét, ami információink szerint a tulajdonos, Garancsi István kifejezett óhaja.

A nagy kérdés persze az: kit mutatnak be fehérvári vezetőedzőként?

Klaus Augenthaler mindenesetre alaposan meghökkent, amikor érdeklődtünk esetleges fehérvári munkavállalásáról: „Nem tudok róla, hogy Magyarországon vállalnék munkát – fogalmazott óvatosan a szakember. – Még csak azt sem mondhatom, hogy bárki is megkeresett a fehérváriaktól. Ötvenegy esztendős vagyok, az elmúlt hetekben, hónapokban rengeteget voltam úton az üzleti ügyeim miatt. Maradjunk annyiban, hogy elfáradtam, másra sem vágyom már, mint egy kis pihenésre. Most is itthon vagyok, s igyekszem a szabad időmet tartalmasan eltölteni.”

Meglehet, a fehérváriak fantáziája ennél messzebbre visz.

Ami biztos, a csapat nem maradhat tovább vezetőedző nélkül.

Az U21-es Európa-bajnokságról hazatérő Mezey György sportigazgató ismertette a heti feladatokat, a Lothar Matthäus se­gítőjének szánt Bódog Tamás és Disztl Péter, valamint Bekő Balázs tartott edzést a labdarúgóknak. Kínálná magát a kérdés: lehetséges-e, hogy – ha mégsem sikerül a Németországban tárgyaló Berzi Sándornak megállapodást kötnie a kiszemelt szakemberrel – a fehérváriak magyar edzővel egyezzenek meg? A válasz határozott nem, mert bár Mezey György korábban informálisan beszélgetett az esetleges közös munka lehetőségéről Egervári Sándorral, ennél tovább nem jutottak.

Kedden mindenesetre kiderülhet, a futballisták közül ki utazik el az ausztriai edzőtáborba, és nem zárható ki, hogy Windischgartenben már az új vezetőedző elképzelései szerint zajlik a munka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik