A magyarok már megvannak

M. Z.M. Z.
Vágólapra másolva!
2009.06.21. 00:35
Címkék

Noha szakmai igazgatója és hét játékosa távozott, nem roppant össze a legutóbbi férfi kosárlabda-bajnokság ezüstérmese, a Pécsi VSK-Pannonpower. Az előző évad meglepetéscsapatának szinte teljes a magyar kerete a következő idényre, és immár a légióskeresésnél tart.

Pénteken sajtótájékoztatón mutatták be az új vezetőedzőt, Kmézics Zoránt. A szakmai igazgatói székből távozó Sztojan Ivkovics helyére érkező Kmézics szakvezetőként a Kaposvárral bajnoki és kupaaranyat nyert, de megfordult már Debrecenben, Szolnokon és Nyíregyházán is. A

vezetőedzői titulus azt is jelenti, némileg változik a szakosztály irányítói struktúrája. Kmézics segítője az eddigi másodedző, Halmai Gábor lesz.

Hivatalosan most jelentették be hét játékos távozását: Dragan Alekszics, Grebenár Péter és Thomas Kelley Szolnokon folytatja, míg a hírek szerint Bencze Zoltán, Dénes Gábor, Tóth Norbert és Wittmann Krisztián követi Ivkovicsot Kecskemétre. Marad Czigler László, Hosszú Gergely, Kovács Péter, Lepsényi Ádám és Eilingsfeld János, és az érkezőkkel sem emelkedik az átlagéletkor. Aláírt az Enternet-NTE Hegyvidék irányítója, Ruják András, akinek húga a MiZo Pécs 2010 játékosa. Külső posztra Kecskemétről Tóth Péter érkezik, és folynak a tárgyalások a szintén kecskeméti centerrel, Horti Bálinttal, miközben már szombaton aláírhat a Pécsen már megforduló kemény hátvéd, a nemrég bunyózásért eltiltott Lakatos Péter.

„Ebből is látszik, fiatal, ugyanakkor hajtós, küzdős csapatunk lesz – elemezte a listát Kmézics Zorán. – Melléjük szeretnénk gondos kiválasztás után három vagy négy légióst igazolni. A jövő héten már tárgyalok is egy rutinos szerb kosarassal, aki pótolhatja Alekszicset. Kilenctíz hetes felkészülésben gondolkodom, amelyet teljes kerettel szeretnék végigdolgozni.”

Kmézics szerződése egy plusz egy évre szól, az elsőben a cél a nyolc közé kerülés. Máté János, a csapatot működtető kft. ügyvezetője elmondta, az anyagi háttér nem változott, azok a támogatók, akik eddig a csapat mögött álltak, ezután is segítenek. Eloszlatták azt a félreértést is, hogy a távozók úgymond szabadon mehettek, értük kapott némi ellentételezést a szakosztály.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik