Lorenzót megfenyegették

H. A., T. A.H. A., T. A.
Vágólapra másolva!
2009.06.12. 22:38
Címkék

Noha ettől az évtől péntek délelőtt nincsenek edzések, zajlott az élet a MotoGP-boxutcában. Az egyik témát Talmácsi Gábor érkezése szolgáltatta, a másikat pedig az, hogy Jorge Lorenzót életveszélyesen megfenyegette korábbi menedzsere.

De menjünk sorjában. Ahhoz képest, hogy elvileg pénteken 11 órakor véglegessé vált a MotoGP-rajtlista, Talmácsi menedzsere, Stefano Favaro 11.15-kor még bent ült a Honda-vezéreknél. Akkorra már tisztázták a részleteket, és Cirano Mularoni csapatfőnök zsebében ott lapult a Mol főszponzori szándéknyilatkozata (amelyben a rögzített feltételek teljesülése esetén az olajcég támogatásáról biztosította a versenyzőt). Aztán jött egy mérnök a Bridgestone-tól, hogy nincs elég gumi. Aztán újabb emberek jöttek, s végül csak szereztek egy szett abroncsot, hogy Talmácsi részt vehessen élete első királykategóriás tréningjén. Elsimultak a hullámok, amelyek közül az utóbbi hetekben csak időnként bukkant ki a pilóta és menedzsere feje.

„Végig hittem benne, hogy sikerül megoldást találni – mondta Stefano Favaro. – Összetartottunk, és megmutattuk, hogy lehetetlen nem létezik. Ennek szerintem ez az üzenete…”

S hogy a Molt mi ösztönözte erre a döntő lépésre? Nem más, mint hogy évek óta Talmácsi mellett áll, s hogy valószínűleg megtérült az eddigi befektetése. Azt, hogy a főszponzori támogatás mennyibe kerül az olajcégnek, nehéz lenne megtippelni, de információink szerint nem sokkal többe, mintha ugyanerről egy 250 köbcentis csapattal akart volna megállapodni. Márpedig a MotoGP-nek sokkal nagyobb a hírértéke.

Ami az első edzést illeti, Valentino Rossi és Jorge Lorenzo különcsatát vívott – s amikor a ducatis Casey Stoner úgy döntött, beleszól, bukás lett a vége. A leintéskor Rossi, Lorenzo volt kettejük sorrendje.

A spanyol pilóta más miatt is a figyelem középpontjába került: Dani Amatriain, egykori menedzsere, felfedezője és mentora ugyanis életveszélyesen megfenyegette! Az ügy komolyságát jelzi, hogy Amatriaint őrizetbe vették, s bár óvadék ellenében elengedték, a Katalán Nagydíjon biztosan nem lesz ott, mert a vb-t rendező Dorna megtagadta tőle a belépőt.

Ez amúgy nem csoda, mivel nemcsak Lorenzót, hanem az Espargaro testvéreket, sőt a Dorna elnökét, Carmelo Ezpeletát is megfenyegette, állítólag azért, mert mindannyian jelentős összeggel tartoznak neki.

A 250 köbcentis kategóriában Alex Debon hódított, a két magyar pilóta pedig sajnos váltóhibával küszködött: Tóth Imre a 18. helyről várja a folytatást, míg Németh Balázs szinte egy tiszta kört sem tudott megtenni, így a limitidőn kívül maradt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik