Tavasszal hibátlanul futballozik az MTK

A mérkőzésről tudósított: PIETSCH TIBOR, RÓNAI GÁBORA mérkőzésről tudósított: PIETSCH TIBOR, RÓNAI GÁBOR
Vágólapra másolva!
2009.03.21. 23:46
Címkék
Gyengécske első félidő után egészen élvezhető másodikat produkált a Paks és az MTK. A végén csak a vendégek örülhettek, hiszen Kanta József szinte az utolsó pillanatban szerezte meg a három pontot érő gólt.

Pakson rendületlenül hisznek abban, hogy Magyarországon érdemes pénzt ölni a futballba. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt három esztendőben, vagyis amióta az élvonal tagja lett a PFC, 600 millió forintot költöttek a fél évszázada még harmadik ligás meccseknek otthont adó stadionra. Az öltözőépület, illetve a fedett lelátó a csapathoz hasonlóan már kiérdemli az első osztályú minősítést. Ami a legutóbb befejezett munkálatokat illeti, az MTK drukkerei részesültek ama megtiszteltetésben, hogy a vendégszektorhoz vezető sétányt felavathatták. S az újabb tervek már ott hevernek az asztalon: ha minden jól megy, még az idén átadnak három műfüves pályát, egy nagyot és két kisebbet.

Ez öröm volt, az már kevésbé, hogy az első félidő szolid unalomban telt el...

„Vajon az MTK mit fizet a környezetszennyezésért”? – vetette fel egy paksi úr, midőn a Budapestről érkező szurkolók begyújtottak néhány, erős bűzt árasztó füstbombát. Aztán begyújtotta a rakétákat a Paks is, és elkezdett bátran futballozni – ennek eredményeként percek alatt több nagy helyzet alakult ki a kék-fehérek kapuja előtt, mint az első felvonásban. A hazai drukkerek többször is gólt kiáltottak már – Tököli Attila lövésénél és Éger László fejesénél. Az 1253 néző közül 1200-an már alighanem beletörődtek a döntetlenbe, amikor – némiképp váratlanul – az MTK megszerezte a vezetést. Az ő szempontjából a lehető legjobbkor, közvetlenül a lefújás előtt.

A PFC így elvesztette tavaszi veretlenségét, éppen olyan meccsen, amelyen közelebb állt a győzelemhez, mint vetélytársa. Az MTK pedig mind a négy tavaszi meccsét megnyerte, vagyis Garami József csapata alaposan belelendült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik