Körmend: büntetések és kapitányváltás

FAZEKAS ZOLTÁN, NÉMETH ZSOLTFAZEKAS ZOLTÁN, NÉMETH ZSOLT
Vágólapra másolva!
2009.03.17. 00:29
Címkék
Szombaton hazai parketten kapott ki a Polaroid-LamiVéd Körmend a Debrecentől, ami önmagában is kisebbfajta szenzáció, ám a vasi klub vezetősége mégsem a vereség miatt, hanem a pályán és azon kívül történt események miatt ült össze hétfő este és osztott ki büntetéseket.

Baj van Körmenden…

És a baj nem csak abban csúcsosodik ki, hogy az elmúlt két szezon bajnoki ezüstérmese otthon szenvedett vereséget – bajnokin sorozatban hetedszer – a debreceni csapattól, amelynek eddig egyetlen, a sereghajtó Hegyvidék ellen szerencsés körülmények között elért győzelme volt.

Szemmel látható, hogy a piros-feketék nem működnek csapatként, ezért nem is tudnak olyan játékot produkálni, amely a játékosok egyéni képességei alapján elvárható lenne. Nincs csapategység, és ez erősen rányomja bélyegét a játékra. A kisvárosi „zuhanyhíradó” szerint jelentős ellentétek feszülnek bizonyos játékosok között. Ennek egyik jele volt az a szóváltás, amely a hét végi mérkőzésen történt a csapatkapitány Trummer Rudolf és az egyik légiós, Chris Rodgers között. Trummer a hírek szerint egy helyezkedési hibát kért számon játékostársán, majd hevesen gesztikulálva össze is szólalkoztak.

„A vezetőség úgy döntött, hogy mivel tettlegességre nem került sor, de a két kosaras nézeteltérésének még véletlenül sem a pályán, meccs közben, a közönség szeme láttára kellett volna megtörténnie, az érintetteket egyformán kétszáz dolláros pénzbírsággal sújtja, emellett Trummer Rudolfot felmentette csapatkapitányi feladatai alól, mert nem a tisztségéhez méltón viselkedett” – mondta érdeklődésünkre Szabó Szabolcs, a klub tulajdonosa, aki azt is elárulta, hogy a meccsen pályára lépő valamennyi játékos, továbbá Peter Stahl vezetőedző és a szakmai stáb többi tagja is megkapta a 200 dolláros bírságot. Trummer utódát a csapat tagjai kedden választják meg, ami pedig a büntetéseket illeti, Szabó elmondta, ha az együttes megnyeri a soron következő három meccsét (Kapováron, Nyíregyházán, valamint hazai pályán a Kecskemét ellen), akkor a mínusz 200 dollárból plusz száz lesz.

De nem volt eseménytelen a találkozó a nézőtéren sem.

Az egyik magáról megfeledkező szurkoló a B-középből ledobott egy poharat, amely nem volt üres, így sok lejjebb ülő drukker kapott a kéretlen égi áldásból. Ezt követően az egyik ismert szimpatizáns felment az erkélyre megkérni az ottaniakat, hogy ne így adjanak hangot elégedetlenségüknek. Ekkor alakult ki nézeteltérés a fenti lelátón, amelyet kisebb lökdösődés is követett.

A meccs végén egy pirotechnikai eszköz is felgyulladt a nézőtéren, ahonnan gyorsan kivitték a csarnok folyosójára, de a keletkezett füst miatt többen vették a kabátjukat, és inkább odébbálltak.

Bár a szurkolók végig igyekeztek buzdítani kedvencei-ket, s a szurkolással nem is volt gond, a játékkal annál inkább, ezért a meccs vége felé többször felhangzott a „Hol a csapatunk?” rigmus, mert valóban voltak játékosok a pályán körmendi mezben, de a csapat láthatatlan maradt…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik