Bendó, Hímer: ennyi

S. J., S. K.S. J., S. K.
Vágólapra másolva!
2009.03.17. 00:29
Címkék

Bendó Csabára és Hímer Zoltánra nem számít a továbbiakban a Gyöngyösi FKK vezetősége, amely döntését hétfőn közölte a két kézilabdázóval. A szerződésbontás közvetlen oka, hogy a bajnokság 22. fordulójában a sereghajtó, a forduló előtt még nyeretlen Győri ETO FKC vendégeként ötgólos vereséget (35–30) szenvedett a csapat.

„A bajnoki meccseken és a Magyar Kupában, amelyben elődöntőbe jutottunk, akkor tudtunk igazán sikeresek lenni, ha csapatként kiemelkedően játszottunk, s egyénileg mindenki hozzá tudott tenni valamit a játékhoz – mondta Éles József edző. – Az utóbbival a Győr ellen többen, köztük Bendó és Hímer is adósak maradtak. Az elküldésükről a klub vezérkara határozott, s bár vérzik értük a szívem, hiszen például Bendóval a válogatottban és a Veszprémben is játszottam, megértem a döntést. A háttérben az áll, hogy már nem először kézilabdáztak elfogadhatatlan hozzáállással, lélektelenül. Erről korábban magam is beszéltem már velük, a győri meccsen mutatott teljesítményük csak az utolsó csepp volt a pohárban. Mivel drága játékosokról van szó, ezért a produkcióért nem éri meg a klubnak sokat fizetni. Mások is elhagyják a csapatot, ezért a keretünk tizenkét tagúra olvad, de így is meg kell kísérelnünk a nyolcba jutást a bajnokságban.”

Másként látja a történteket a volt válogatott Bendó Csaba, aki azzal kezdte, hogy sokat köszönhet a kézilabdának, de az utóbbi húsz évben a válogatottban és klubjaiban sokat is tett érte, s mindenütt a maximumot nyújtotta, ezért nem gondolta, hogy ilyen sorsra jut.

„Edzőnktől és a technikai vezetőnktől tudom, hogy mostantól nem számít rám a Gyöngyös, de papírt még nem kaptam a jövő nyárig szóló szerződésem felbontásáról – mondta Bendó Csaba. – Akikkel beszéltem, szakmai érveket nem mondtak, s szerintem inkább személyes, nem a kézilabdához tartozó okok miatt válnak meg tőlem. Előbb még arról volt szó, hogy pénzbüntetést kapok, s maradhatok, aztán másként határoztak. Emelt fővel távozom, mert itt is mindent megtettem a csapatért, ahogy az összes korábbi klubomban. Nyilván hibáztam olykor, hiszen a sportban ez benne van, de nem többet, mint mások. Az átigazolási időszak lezárult, ezért ebben az évadban már nem játszom az első ligában, de a formámat igyekszem megőrizni, hogy következő csapatomban is maximumot nyújthassak.”

Az elmúlt hetekben kérdéses volt néhány további játékos sorsa is. A volt válogatott kapus, Perger Zsolt az ősszel szenvedett bokatörést, s visszatérését márciusban várták. A rutinos kézilabdázó ismét játékra jelentkezett, de már az FTC-ben, mert közös megegyezéssel szerződést bontott a GYFKK-val. Elbúcsúzott Lencsés József is, aki visszatért Nyíregyházára. Szabó Péter a Budapest Bank-Kecskeméti KC-ben folytatja, mert – információink szerint – nem fogadta el a gyöngyösi vezetők által szorgalmazott fizetéscsökkentést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik