Néha a bajnoki cím is háttérbe szorul

LIPCSEI ÁRPÁD, SOMOGYI ZSOLTLIPCSEI ÁRPÁD, SOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2009.03.03. 00:33
Címkék
Mi a vonzóbb? A klubnak és a játékosnak is jövedelmező üzlet, vagy a pályán mindenáron elért siker? A nehéz gazdasági helyzetben előfordulhat, hogy a szurkolók óhajtotta győzelemnél is fontosabb a legjobb vagy leginkább piacképes játékos értékesítése – a kényszer nagy úr, avagy az üzlet néha legyőzi a szakmát.

Sallói István, az Újpest klub igazgatója szerint elsődleges szempont a futballcsapatot üzemeltető kft. működőképessége, mert az eredmény túlzott hajszolása agyonnyomhatja a céget. Szerinte intő jel a Fradi esete, ugyanis a zöldeknél magas volt a költségvetés, és hiába voltak bajnokok és kupagyőztesek, nem bírták a veszteséget kigazdálkodni, a cég működésképtelenné vált.

Dzsudzsák Balázs miatt nagyon megérte kivárni

Játsszunk el a gondolattal: ha most, mondjuk, Tisza Tibort és Rajczi Pétert eladhatnák anynyiért, ami biztosítja az Újpest gond nélküli működését 2010 nyaráig, de emiatt le kell mondani a bajnoki címről, százból száz lila drukker az aranyérmet választaná – Sallói István szerint a kérdés ennél összetettebb.

„Hadd kezdjem messzebbről – mondta a klubigazgató. – Külön kell választani a fővárosi és a vidéki klubokat a lehetséges bevétel szempontjából. A jegyértékesítésből származó, a televíziós jogdíjakból befolyó összegek és a szponzorációs bevételek mellett vidéken az önkormányzati támogatás is jelen van. Nemrég kaptunk tévépénzt, de a költségvetés szempontjából nem jelentős e tétel, a jegybevétel még kevésbé az. Gyakorlatilag a legtöbb klubnál így van ez, és nem is lehet árat emelni, ezt az anyagi terhet szurkolóink közül sokan nem bírnák el. Így egyértelműen a tulajdonos szándéka és lehetősége dönti el, miként tud gazdálkodni egy-egy futballvállalkozás. Lehetséges bevételi forrásként marad a játékjog értékesítése, és mert cégünk hit- >>>

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik