Nemzetközi szintű belharc

R. B. B./SZ. A.R. B. B./SZ. A.
Vágólapra másolva!
2008.11.22. 00:38
Címkék

Színvonalas mérkőzések so rát játsszák a hétvégén Európa medencéiben. Beindul ugyanis a nagyüzem az Euroliga főtábláján, nincs kvartett, amelybe ne került volna legalább egy, de inkább kettő, olykor három világklasszis alakulat. Ráadásul mindegyik négyesben érdekelve vagyunk, hiszen a D-ben két magyar klub, az Eger és a Vasas egymással kezd vasárnap este, plusz ide sorolták a Marseille-t is, amelyben Tromler Miklós pólózik. A C-ben küzd Kiss Gergely és Steinmetz Ádám munkaadója, a Primorac Kotor, a B-ben Gór-Nagy Miklós társulata, a Budvanszka Rivijera, az A-ban meg a Pro Recco: Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert és Märcz Tamás csapata található.

A címvédő olasz elitalakulat azért is érdekes, mert a magyar különítményből Benedek, Kásás és Märcz a szigorú légióskorlátozások miatt a bajnokságban és a kupában nem, csak a nemzetközi mérkőzéseken szerepel, azaz most játszik először tétmeccset a szezonban. Méghozzá azonnal rangadót, hiszen az előző két kiírás ezüstérmese, a Jug Dubrovnik még Európa legjobbjának is nehéz ellenfél. Ettől függetlenül, ha a Recco nem jutna tovább, az maga lenne a csoda.

A szerdára előrehozott, így már le is játszott két meccs egyikén a Budvanszka kikapott a Mladost Zagreb uszodájában, ami megfelel a papírformának, mert bár a montenegrói jó csapat, a horvát még jobb, főleg otthon. Ám a Budva nyolc közé jutása nem csak emiatt lesz nehéz.

A másik nagy montenegrói klub, a Kotor viszont minimális odafigyeléssel is hozhatja legalább a második helyet egy csoporttal odébb.

„Minden csoportkörnek az alapja, hogy a hazai meccseket meg kell nyerni, mert az már jó kiindulás a továbbjutáshoz – kezdte a Primorac balkezese, Kiss Gergely. – Ráadásul a csoport papíron leggyengébb tagjával kezdünk. Egy-két góllal biztosan jobbak vagyunk, mint a Sibenik, de ez a helyzet azért rejteget magában veszélyeket. Három külföldi, egy szlovák srác és mi ketten Steinmetz Ádámmal igazoltunk ide a nyáron, azaz még szinkronba kell hozni a különböző vízilabda-kultúrákat. Mladjan Janovics deréksérülése miatt nem játszhat, egyelőre azt sem tudjuk, meddig, még csak most vizsgálgatják. Ha most nyernénk, és utána a Brescia ellen is győznénk, már az elején nagyon jól állnánk, ami nem lehetetlen, mert a Brescia az idén gyengébbnek tűnik. Bár csak a tavasszal lesz vége a csoportkörnek, ez mégsem tűnik furcsának, mert közben sok más sorozatban is szerepelünk. Inkább az a furcsa, hogy a selejtezőköröket ilyen gyorsan lejátsszák, hiszen ott negyven-ötven csapat szerepel. A mi célunk a négyes döntő, és már láttunk a csapatnál biztató jeleket Ádámmal. Igaz, figyelmeztetőket is: azt például kezdjük érzékelni, milyen légiósnak lenni. Nem kell megváltanunk a világot, de azért tudnunk kell, mi a szerepünk…”

Az utolsó, a D jelű négyes csak vasárnap kezd, viszont magyar rangadóval. Ezzel a párharccal is záródik majd a csoportszakasz a tavasz közepén, a kérdés csak az, hogy az Eger–Vasas csata visszavágóján a két félnek milyen eredményre lesz majd szüksége – és mihez…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik