Könyvjutalom a pontért

MÓCZÁN ZOLTÁNMÓCZÁN ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2008.11.06. 23:17
Címkék

Az NB II Nyugati csoportjának 13. fordulójában a feljutásra áhítozó pécsiek a szintén az élvonalba pályázó Pápát verték meg 2–1-re. Ám nemcsak a hazai pályán elért sikert jutalmazta Matyi Dezső, a PMFC tehetős tulajdonosa, hanem azt is, hogy a Kozármisleny tíz emberrel hősies csatában 0–0-s döntetlen ért el a jó erőkből álló, a pécsiek feljutását veszélyeztető Gyirmót ellen.

Történt ugyanis, hogy ifjabb Mihalecz István, a Kozármisleny vezetőedzője a mérkőzés utáni nyilatkozatában utalt rá (a PMFC könyvkereskedő-hálózatot működtető tulajdonosát megszólítva), hogy örömmel venné a szerény anyagi keretek között működő klub, ha a pécsiek meghálálnák a Gyirmót megtréfálását. Mihalecz István persze bevallotta, megjegyzését viccnek szánta, ezért is jelentett számára meglepetés, hogy Matyi Dezső megjelent az egyik edzésen, és egyik kedvenc könyvéből (Ayn Rand: Az ősforrás) adott át egy-egy kötetet a kozármislenyi játékosoknak és a szakmai stábnak.

„Tréfának szántam a nyilatkozatomat, ám utólag örülök, hogy Matyi Dezső komolyan vette – mondta ifjabb Mihalecz István. – Igaz, egyelőre csak a kötet borítóját láttuk, idő nem jutott az olvasásra, hiszen délutánonként edzésekre járunk. Persze a bajnoki szünetben biztosan előkerülnek a könyvek. Remélem, jobb lesz a kapcsolat a két baranyai egyesület között, mert bizony a nyáron néhány utánpótláskorú játékos miatt elég sokat vitáztunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik