A bombagól-specialista

VAJDA GYÖRGY, VARGA TIBORVAJDA GYÖRGY, VARGA TIBOR
Vágólapra másolva!
2008.10.26. 00:46
Címkék
Tóth Bence hatalmas góljának és ezzel együtt a három pont megszerzésének örülhettek a ferencvárosiak a Baktalórántháza elleni mérkőzésen. E siker jóvoltából újra a Keleti csoport tabellájának élére állt az FTC.

A fizetések késésétől volt hangos az Üllői út. A Ferencváros vezetőedzője, Bobby Davison ugyanis lapunknak adott interjújában néhány napja arról beszélt, nehéz profi teljesítményt követelni azoktól a labdarúgóktól, akiknek tartozik a tulajdonos. Kiderült, a Fradi légiósai, akik heti bontásban kapják járandóságaikat, napokkal később jutnak hozzá fizetésükhöz, és emiatt némi feszültség alakult ki az öltözőben: az angol szakember a három döntetlent felölelő sorozatot a morális egység megbomlásának tulajdonította. Nos, a futballcsapatot működtető zrt. mögött álló angol Scarborough-cégcsoport illetékesei rögvest reagáltak, és David Harrop pénzügyi igazgató ígérte, hogy miként korábban, úgy ezután is problémamentes lesz a fizetés, amit megerősített Berki Krisztián, a zrt. vezérigazgatója is.

Ismerve a honi viszonyokat, sok klub még így is cserélne a Fradival, hiszen előfordul, hogy máshol nem napokat, de hónapokat késnek az átutalások... Jókor jött a megnyugtató reagálás, mivel sokan már pénzügyi spekulációt sejtettek a bonyolult pénzmozgás okán, mondván, a jelenlegi válság bizonyos napokon még jól is jöhet az angol font magyar forintra váltásának viszonylatában.

Bobby Davison azonban semmit sem bízott a véletlenre, kihagyta az együttesből az elégedetlenkedő légiósokat, noha Mohamed Lamine és Jason Morrison így is a kezdőbe került – igaz, úgy tűnik, nekik nincsenek napi megélhetési gondjaik. Mindkét játékos élt a bizalommal, mert az amúgy elég gyengécskére sikerült mérkőzésen a két középpályás sokat tett a Ferencváros győzelméért. A legnagyobb taps ezúttal is a fiatal, s nagy jövő előtt álló Tóth Bencének járt. A bal oldali középpályás ugyanis a 42. percben látványos gólt szerzett, olyat, amilyet csak ritkán látnak mostanság az Albert-stadionban.

A 19 éves labdarúgó a harmadik gólját szerezte a Ferencváros első csapatában, s hogy a Baktalórántháza elleni bombagólja nem a véletlen műve volt, azt bizonyítja, a játékos hasonlót rúgott már a Szolnoknak is.

„Sokat gyakorlom a kapura lövéseket – fogalmazott a meccs után Tóth Bence. – Álszerénység nélkül mondhatom, tudatos mozdulattal cseleztem a pálya közepe felé, aztán megnéztem a kaput, s abban a pillanatban már tudtam, a bal felső sarok felé rúgom a labdát. Örülök, hogy sikerült, hiszen fontos gól volt, amely megnyugtatta a gárdát.”

Tóth Bence egyelőre túlzásnak tartja azt az állítást, hogy a Lipcsei Péter és Ferenczi István nélküli Fradinak jelenleg ő lenne az egyik vezéregyénisége:

„Fiatal vagyok, még sokat kell tanulnom. Természetesen mindig a legjobb teljesítményre törekszem, ám a koromnál fogva ez nem mindig jön össze. A legfontosabb feladat számomra most az, hogy a földön maradjak, s hogy ez így legyen, abban segítenek a csapat nagy öregjei, Lipcsei Péter és Ferenczi István is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik